Головна Суспільство Труси з серпом і молотом потраплять під заборону?

Труси з серпом і молотом потраплять під заборону?

image4575529Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка, екс-голова Тернопільської ОДА, один із авторів законопроекту про декомунізацію Юрій Чижмар вважає, що сувенірну продукцію із серпом і молотом, а також ту яка має інші тоталітарні символи потрібно заборонити, як в Ізраїлі чи Польщі заборонені будь-які сувеніри із зображенням нацистської симовліки.

«Моя особиста думка і така ідеологія закладалася в Закон така сувенірна продукція повинна бути заборонена. Повірте мені, якщо хтось говорить про те, що я говорю нісенітниці і в світі ніде такого не існує то наведу два приклади: попробуйте в Ізраїлі або в Польщі одна з країн, яка значно потерпіли від нацистських керівників е свастику, як сувенірну продукцію продавати на центральній площі. Я думаю, що це викличе не тільки обурення, але і потягне за собою кримінальне переслідування осіб які це здійснюють. Думаю, що скалічені долі мільйонів українців заслуговують на те, щоб це не було навіть сувенірною продукцією. Це неприйнятно в будь-якому випадку. Робіть сувенірну продукцію з української символіки, з притаманних релігійних святинь, але не з нацистської і радянської символіки» – каже Юрій Чижмар.

«Таку заборноу потрібно було ввести 20 років тому, каже Олексій Кириченко, –  Бо ринок це попит і пропозиція.Значить якщо її продають занчить її купують. Чому свастику не купують, а серп і молот купують? Це сприйняття іноземцями нашої країни.Допоки ми не заборонимо, нас будуть сприймати як частину радянського простору»