Головна Суспільство Топ 3 найдорожчі футболісти світу

Топ 3 найдорожчі футболісти світу

Оцінка вартості гравців завжди була чудовою темою для спору вболівальників. Якщо дивитися поглядом обивателя, то здається, що вартість гравців – ідеальна міра для визначення кращого футболіста світу. Саме вартість (особливо в таких авторитетних джерелах, як Transfermarkt) дозволяє порівняти кількох гравців, і на основі їх ціни зробити висновок, хто ж із них найкращий прямо зараз.

Transfermarkt вважається у футбольних колах найбільш авторитетним та зрозумілим для оцінки вартості футболістів. Вартість гравців оновлюється після першого кола та після завершення сезону. За деякими футболістами ціна може змінюватися восени. Аби бути в курсі всіх подій футболу, слід прочитати актуальні новини на сайті Vse-pro-sport.com.ua.

3 місце. Вінісіус Джуніор (€150 млн). «Реал»

Відкриває трійку лідерів Вінісіус Джуніор. Флорентіно Перес дуже ризикував, заплативши навесні 2017 року €45 млн. за молодого бразильського вінгера, який на той момент провів лише 2 матчі за основу «Фламенго». Однак ці вкладення окупилися. Зараз Вінісіус – найдорожчий гравець «Реала».

І якщо спочатку адаптація бразильця відбувалася не дуже успішно, то зараз він безперечний лідер мадридського клубу.

2 місце. Кіліан Мбаппе (€180 млн). «ПСЖ»

Навряд чи форвард, який оформив хет-трик у фіналі чемпіонату світу, може коштувати дешевше. До 24 років він встиг стати чемпіоном світу і 5 разів виграти Лігу 1. При цьому Мбаппе досі жодного разу не ставав найкращим гравцем року. Ліга чемпіонів також молодому французькому форварду ще не підкорилася.

Перед чемпіонатом світу в Катарі Forbes визнав Кіліана найоплачуванішим футболістом світу. За інформацією видання, нова угода з «ПСЖ», яку він підписав улітку 2022 року, приноситиме йому €110 млн на рік. Ще €18 млн Мбаппе отримує завдяки спонсорським угодам.

1 місце. Ерлінг Холанд. «Манчестер Сіті» (€180 млн)

Минулого літа норвежець перебрався до «Ман Сіті» і остаточно став суперзіркою світового футболу. У першому ж сезоні він побив рекорд АПЛ за результативністю, а зараз вважається найдорожчим гравцем ліги.

Напевно, боси «Боруссії», які встановили можливість викупу Холанда за €60 млн, досі перебувають у жаху. Із «Сіті» норвежця вже навряд чи відпустять. Його контракт із клубом розрахований до 2027 року, і є всі підстави вважати, що його буде повністю відпрацьовано.