Головна Суспільство Складні телефони можуть стати наступною “великою мрією” споживача: ось що вам потрібно...

Складні телефони можуть стати наступною “великою мрією” споживача: ось що вам потрібно знати

До появи смартфонів із занадто великими екранами, щоб поміститися в кишені, з’явився розкладний телефон.

Конструкція розкладачки означала, що він досить малий, щоб поміститися у вашій долоні, навіть якщо ви не можете робити більше, ніж телефонувати та надсилати повідомлення.

Потім, коли телефони ставали «розумнішими», вони також ставали все більшими.

Але тепер нова хвиля розкладних смартфонів обіцяє поєднати технологію сучасних смартфонів із зручністю менших і компактніших складних конструкцій. Якщо ви маєте купити розкладний телефон то це однозначно буде Samsung, і станеться це в найближчому майбутньому.

Чи можуть розкладні телефони стати майбутнім індустрії смартфонів?

Попит на складні телефони: 2022 року було поставлено 7,1 мільйона одиниць, що значно більше порівняно з 1,9 мільйона одиниць, поставлених у 2021 році. Ринок складних телефонів досягне 27,6 мільйона одиниць вартістю 29 мільярдів доларів. до 2025 року.

Отже, якщо ринок складних пристроїв зростає, у чому його привабливість? Головною перевагою складного телефону є зручність меншого телефону без компромісу з розміром екрана. У деяких випадках розмір повного екрана навіть більший, ніж на традиційному пристрої.

У складному телефоні є телефони, які складаються та перекидаються. Телефони, які «розгортаються», розділяються посередині, горизонтально, як гамбургер, а ті, що «складаються», розколюються по центру, вертикально, як хот-дог.

Телефони, які розгортаються, мають трохи більший екран, ніж звичайний смартфон у відкритому стані, але вдвічі менший у закритому стані. Наприклад, Samsung Galaxy Z Flip4 категорії «фліп» має основний дисплей 6,7 дюйма у відкритому стані. Однак кришка телефону в закритому стані становить лише 1,9 дюйма.

Плюси та мінуси Samsung Galaxy Fold4

Телефони, які «складаються», мають додаткову перевагу; екрани набагато більші, ніж середній смартфон. Розміри деяких складаних телефонів можна навіть порівняти з розмірами планшета. Samsung Galaxy Fold4 має дисплей діагоналлю 7,6 дюйма у відкритому стані та 6,2 дюйма у закритому стані.

Однією з унікальних особливостей Samsung Galaxy Fold4 є «Flex Mode», який дозволяє програмам автоматично підлаштовуватися під складений екран.

Плюси:

  • Перший складаний з програмним забезпеченням Android 12L
  • Надійні флагманські камери
  • Яскравий дисплей із яскравістю до 1000 ніт

Мінуси

  • Ціна 1465 доларів

Для того, щоб складні телефони стали масовими, ціни мають суттєво знизитися, а середня ціна продажу стати нижчою за 400 доларів США. Наразі виробник працює над вирішенням цього питання.

Споживачі не єдині, хто виграє від складного телефону

Складні пристрої забезпечують більший екран у меншій упаковці, і це дуже привабливо для споживачів, виробників пристроїв і операторів.

Наприклад, споживачі вважають за краще дивитися відео TikTok на більшому дисплеї, виробники пристроїв, такі як Samsung, можуть збільшити свої доходи за допомогою дорогих моделей за 1000 доларів, оператори зв’язку отримають свої більші прибутки за рахунок того, що для обробки відео на великому екрані потрібні більші та швидші пакети Інтернету.

Ранні моделі складних телефонів теж мали свої проблеми. Samsung представила свій перший складаний телефон на ринку в 2019 році і з тих пір є піонером у цьому просторі. Бути першим у грі принесло деякі проблеми, зокрема проблеми з дисплеєм, такі як тріщини, повітряні бульбашки та подряпини.

Відтоді як представив складний пристрій, Samsung працював над створенням, удосконаленням і продажем телефону. Вже у 2021 році Samsung поставила споживачам понад 90% з усіх складних пристроїв. Це зростання ознаменувало чотириразове збільшення складних телефонів Samsung, відвантажених з 2020 року.

Висновок:

Можливо, пройде кілька років, перш ніж ви побачите складні пристрої, куди б ви не пішли, але технологічні компанії наполегливо просувають їх як наступну велику річ, не надто дивуйтеся, якщо ви виявите, що носите їх і насолоджуєтеся цим надвеликим екраном через кілька років.