Головна Суспільство Про переваги та недоліки бітумної черепиці

Про переваги та недоліки бітумної черепиці

Бітумна черепиця відноситься до категорії покрівельних матеріалів, користується неабияким попитом, створює гарний образ для будь-якої будівлі, а найголовніше – завдяки своїй гнучкості може використовуватись там, де інші вироби дадуть велику кількість відходів. Великий асортимент продукції дає змогу обирати ті товари, які найкращим чином підкреслять особливості будівлі.

Яка будова бітумної черепиці?

Гнучкість та пластичність, які має бітумна черепиця, стали можливими завдяки використанню певного набору сировини. Так до складу багатошарового матеріалу входять:

  • армована основа –  скловолоконний холст,
  • модифікований або окислений бітум – який виступає речовиною для просочування основи,
  • посипка – базальтовий гранулят з натуральних порід.

Щоб надійно закріпити листи гнучкого покрівельного покриття більшість варіантів продукції оздоблена самоклеючим шаром. Для захисту від пошкоджень під час зберігання, транспортування та підйом весь товар має зверху знімну силіконізовану плівку.

Купити бітумну черепицю можна в асортименті форм та кольорів, також можна обирати продукцію безлічі виробників.

Основні переваги використання 

Гнучкість. Гнучка черепиця рекомендована до застосування в тих випадках, коли будова даху досить складна та передбачає наявність елементів округлої форми. В таких випадках найкраще підходить покрівельний матеріал, що може адаптуватись під будь-яку форму.

Міцність. Незважаючи на те, що матеріал може здатися тонким чи недостатньо витривалим, він насправді здатен витримувати серйозні навантаження. Це стало можливим завдяки комбінації таких складових, як скловолокно, бітум і базальт.

Довготривала служба. Дах, що служить більше 15-20 років, це реальність, якщо використати для його зведення якісну гнучку черепицю. Різні варіанти продукції відрізняються заявленими терміном експлуатації, але в середньому він складає саме стільки.

Переконлива інформація, щоб обрати саме гнучку черепицю, а не металеву чи натуральну. В деяких випадках це найкращий вибір, що дозволить:

  • мінімізувати кількість відходів,
  • знизити витрати на закупівлю матеріалів,
  • провести зручний та швидкий монтаж.

Чи є недоліки?

Як і у інших будівельних матеріалів, гнучка черепиця теж не без недоліків. Хоча вони і не такі вагомі, але знати про них потрібно, щоб потім не жалкувати про свій вибір.

  1. По-перше, дах може почати цвісти, саме таке явище спостерігається, коли створюються певні умови – недостатня кількість світла та підвищена кількість опадів.
  2. По-друге, неможна порушувати правил монтажу, оскільки це може призвести до порушення герметичності покрівельного полотна і як наслідок, до протікання.
  3. По-третє, є вимоги до температурного режиму для виконання ремонтних робіт.

Є ще один неприємний нюанс, який стосується викидів шкідливих речовин, що може статися під впливом високих температур.