Головна Суспільство Професійний фен, його відмінності від побутного

Професійний фен, його відмінності від побутного

Відомий факт: найчастіше професійний фен обирають стилісти у салонах. Що таке професійний фен для волосся? У чому його відмінність від побутового фена? І чи можна такий фен використовувати вдома?

Отже, професійний фен – це прилад для сушіння та укладання волосся, який найчастіше використовують стилісти та перукарі.

Чим відрізняється професійний фен від побутового?

  • по-перше, термін його служби набагато довше звичайного, але при цьому він має велику потужність. Стиліст визначає основну умову при виборі фена: безперервне використання приладу протягом багатьох годин із збереженням високої швидкості сушіння: побутовий фен за такої експлуатації швидко зламається.
  • по-друге, додатковими функціями. Йдеться про функції, що гарантують безпеку (покриття, іонізація), зручність (перемикачі, дизайн).
  • по-третє, довжиною мережевого шнура. Шнур у професійних фенах може досягати довжини 3 м-коду.
  • по-четверте, матеріалом нагрівального елемента. У побутових варіантів таким матеріалом найчастіше є звичайний метал, який шкодить волоссю і пересушує його. У професійних фенах це кераміка та ін.
  • по-п’яте, різноманітністю насадок. За допомогою такого фена можна створити безліч зачісок і укладок, також як завивати волосся або надати їм об’єму.

Всі ці відмінності є перевагами та наголошують, що професійний фен відмінно підійде і для домашнього користування.

Отже, професійний фен ідеальний для вас, якщо:

  • вам необхідний потужний і зручний інструмент, який прослужить вам довго і вбереже ваше волосся;
  • ви – перукар;
  • Ви часто використовуєте фен;
  • ваш фен є не тільки приладом для сушіння, а й інструментом для укладання;
  • феном користуватимуться кілька членів сім’ї з різним типом волосся.

На що варто звернути увагу при виборі фена

Ви вирішили купити професійний фен? Ось що варто враховувати при виборі:

  • розмір суми, яку плануєте витратити. Якщо основне призначення фена для вас сушіння та створення об’єму, то найважливіше у фені: потужність та наявність якісних насадок (дифузора та концентратора). Якщо ваша мета: створення різноманітних укладок, тут варто враховувати також додаткові функції, які ми розглянемо нижче і які забезпечать безпечне і довготривале використання приладу. Укладання часто вимагає вправності, але зі зручним і безпечним феном гарну зачіску буде зробити простіше: професіоналу він полегшить роботу, а новачкові допоможе навчитися.
  • технічні характеристики. Визначилися із сумою та метою покупки? Тепер обов’язково потрібно зрозуміти, які властивості фена для вас важливіші. Його вага? Легкість? Швидкість сушіння? Чи зовнішній вигляд?

Є кілька основних характеристик, які варто звертати увагу під час виборів фена.

Потужність, продуктивність. Потужність – це, якщо говорити просто, сила двигуна. У сучасних професійних фенів вона коливається від 1800 до 2500 Вт. Від потужності залежить температура повітря, що видується. Продуктивність це те, наскільки сильно дме фен (у характеристиках вона зазвичай позначається як сила повітряного потоку і позначається м3/год).

Термін служби двигуна. Мотор – серце фена. Усі професійні фени відрізняються тривалим терміном служби (від 2000 год), оскільки вони розраховані на постійну інтенсивну роботу. У середньому 2000-5000 год – це приблизно 2-4 роки тривалого (багато годин щодня!) та 5-8 років «домашнього» користування.

Компактність та вага. Невеликий розмір та легка вага – вдалі властивості фена. Вага фена коливається від 350 до 660 г, а розмір – від 16 до 22 см.

Іонізація. Іонізація – важливий показник. За наявності цієї функції фен виробляє мільйони негативно заряджених іонів, які «виходять» разом із потоком повітря. Іони розбивають частинки води на мікроскопічні краплі, які легко вбираються у волосся. Результат: волосся замість того, щоб пересушитися, зволожується. Ще один плюс: Організму не доведеться виробляти зайве шкірне сало, щоб «захистити» сухе волосся.

Озонова лампа у фені також призначена для зволоження волосся, тільки ефект зволоження сильніший, крім того вона надає лікувальну дію на тонке і слабке волосся, перешкоджаючи їх випаданню, сприяє стійкості фарбованого волосся. Фени з озоновою лампою — новий винахід.

Рівень шуму (вимірюється у дБ). Тиха робота фена часом важлива не тільки для професіоналів, що годинами працюють з клієнтами, але також і для обивателів, які дбають про слух або бояться розбудити родичів, оскільки сушать волосся пізно вночі або рано вранці. Тихими вважаються фени, рівень шуму яких 69 дБ і менше.