Головна Суспільство На що звернути увагу під час вибору годинника?

На що звернути увагу під час вибору годинника?

Чоловічий годинник – це аксесуар, який дозволяє стежити за часом, підкреслює твій стиль та показує оточуючим твій соціальний статус, особливо, якщо це Бренди швейцарських годинників

Наручні годинники можна розділити на такі категорії: статусні, дизайнерські та спортивні (спеціалізовані).

Першу категорію годинників найчастіше носять із класичним одягом. До неї належать моделі до дорогих аксесуарів. Завдяки цьому власник має можливість підкреслити свої фінансові можливості. Якщо у чоловіка діловий спосіб життя, це важливий атрибут. Найкраща країна виробник годинника цієї категорії – Швейцарія. Вартість аксесуара від 2000 євро та більше.

Дизайнерський годинник необхідний для повного завершення твого неперевершеного стильного образу. У цій категорії зустрічаються як механічні моделі, так і електронні. Механічні виглядають як класичні та підходять під строгий стиль одягу. Електронні можуть бути незвичайними та більш футуристичними. Дизайнерський чоловічий годинник не відрізняється якістю від першої категорії, але коштує на порядок менше. Вартість цієї категорії до 1000 євро.

Спеціалізований годинник, як правило, водонепроникний і удароміцний. Однак, головна особливість – мають велику кількість додаткових функцій. Їх використовують під час мандрівок, на тренуванні. Вони не є елементом стилю, але виконують функції корисних аксесуарів (відстеження пульсу, підрахунок калорій, крокомір тощо). Вартість таких годинників залежить від бренду та «начинки». Рекомендується спеціалізовані моделі годинника носити за призначенням. У повсякденному житті краще використовувати годинник перших двох категорій.

Основні параметри при виборі:

  • Тип механізму
  • Власний стиль
  • Ремінь
  • Водонепроникність
  • Додаткові функції

Виробники пропонують механічний або кварцовий механізми.

У механічних годинників тривалий термін служби, а у разі збою при роботі їх можна відремонтувати. Моделі з механікою коштують дорожче та потребують періодичного заводу (за умови відсутності автопідзаводу).

Кварцовий годинник працює від батарейки, тому її доводиться міняти. Дані моделі не вимагають підзаводу, вони міцні і деякі моделі оснащені додатковими функціями – секундомір, компас і так далі.

Перед придбанням моделі, що зацікавила вас, обов’язково ознайомтеся з відгуками на аксесуар, почитайте історію компанії-виробника. Бажано приміряти аксесуар перед покупкою – він повинен максимально комфортно сидіти на вашій руці, не натирати зап’ястя та не здавлювати його, не заважати одязі. Щоб не нарватися на підробку, купуйте годинник тільки у сертифікованих представників, і не забудьте уточнити у них правила догляду за кожною моделлю годинника.