Головна Суспільство Діагностика та ремонт паливної системи дизельних двигунів

Діагностика та ремонт паливної системи дизельних двигунів

Своєчасна діагностика та ремонт паливної системи автомобіля дозволяють бути впевненим у надійності залізного коня, максимально збільшують ресурс силового агрегату та супутніх вузлів та покращують експлуатаційні характеристики машини. Пов’язано це з неможливістю забезпечити оптимальне згоряння палива при несправності будь-якої деталі живлення дизеля, тому при виникненні будь-яких симптомів поломок або зниження динамічних показників автовласнику рекомендується відвідати станцію технічного обслуговування.

Важливість проведення своєчасного технічного обслуговування

Схема паливної системи двигуна складається з кількох самостійних вузлів, об’єднаних паливопроводами. Вихід будь-якого елемента з ладу веде до підвищеного зносу решти частин паливоподачі, тому затягування з визначенням винуватця неправильної подачі пального викликає додаткові пошкодження, ремонт паливної системи в Києві тоді буде дорожчим і також буде необхідність замінювати більшу кількість деталей.

Паливопідкачуючий насос

Так, наприклад, паливопідкачуючий насос, що вийшов з ладу, не зможе підтримувати подачу достатньої кількості пального. Це в свою чергу призведе до прискореного зносу. Крім цього не забезпечуватиметься достатній тиск палива, що подається у форсунки.

Внаслідок низького тиску пального в паливній рампі форсунки не нормально дозуватимуть та розпорошуватимуть дизпаливо. Двигун відхилиться від оптимального режиму роботи. Електронний блок управління намагатиметься скоригувати ситуацію та видасть сигнал про помилку.

Форсунка

Якщо автовласник не звертатиме уваги на поломку, то через неправильну подачу палива силовий агрегат зношуватиметься у прискореному темпі. Так, замість заміни недорого паливопідкачувального насоса, виникне необхідність капітального ремонту двигуна та його системи живлення. Це і є основною причиною, чому важливо вчасно проводити діагностику паливоподачі.

Причини, що спричиняють несправності

Основними причинами, здатними викликати несправності паливної системи дизельного двигуна, є:

  • низька якість дизпалива, що заправляється;
  • випадкове потрапляння бензину в паливний бак;
  • відсутність якісного технічного обслуговування;
  • стиль їзди, що викликає механічні пошкодження та підсмоктування повітря в паливну магістраль.

Різноманітність паливних систем

Стан фільтра також відіграє важливу роль. За його неналежного стану відбувається забивання магістралей. Паливна апаратура для своєї нормальної роботи вимагає своєчасного чищення та зливу конденсату з фільтруючого елемента. При цьому необхідно візуально оглядати його стан та за необхідності проводити заміну.

Основні методи діагностики

Діагностика паливної системи легкових автомобілів dieselservice, обладнаних дизельними двигунами проводиться трьома основними способами:

  • все обладнання підлягає візуально-акустичному огляду;
  • вимірювання параметрів за допомогою проділів та стендів;
  • електронна діагностика із застосуванням зчитувального сканера та персонального комп’ютера.

Своєчасне проведення діагностики вбереже автомобіль від неприємностей. При виявленні будь-якого із симптомів необхідності ремонту паливної системи дизельних двигунів не рекомендується затягувати з поїздкою на станцію технічного обслуговування. Тим більше сучасні методи перевірки дозволяють робити всі дії безпосередньо на машині без демонтажу деталей та вузлів.