Головна Суспільство Вітаміни та мінерали: що потрібно знати

Вітаміни та мінерали: що потрібно знати

Вітаміни та мінерали необхідні нашому організму для нормального функціонування. Вони допомагають нам залишатися здоровими та запобігати різним хворобам. Вітаміни — це органічні сполуки, які містяться в їжі, тоді як мінерали — це неорганічні елементи, які містяться в ґрунті чи воді.

Які бувають вітаміни та мінерали

Вітаміни можна розділити на дві групи.

Жиророзчинні вітаміни

Зберігаються в жирових тканинах організму й можуть бути використані за потреби. Сюди входять такі вітаміни:

  • A (ретинол) — має антиоксидантні властивості, нормалізує стан слизових оболонок, підтримує важливі біохімічні процеси, а також зір;
  • D (кальциферол) — допомагає засвоювати кальцій, уникнути толерантності до глюкози, стимулює імунну систему, підтримує нормальне функціонування м’язів;
  • E — антиоксидант, що позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи, прискорює шкірну регенерацію, уповільнює процеси старіння;
  • K — сприяє нормальному згортанню крові, регулює вміст цукру, бере участь у формуванні кісткової тканини, нейтралізує дію деяких токсинів.

Водорозчинні вітаміни

Їх необхідно споживати щодня, оскільки вони не можуть зберігатися в організмі. Це такі вітаміни:

  • комплекс B (тіамін, рибофлавін, B3, пантотенова кислота, B6, фолієва кислота, B12, біотин) — допомагає нормалізувати обмін речовин, позитивно впливає на метаболізм, поліпшує роботу нервової системи;
  • C — антиоксидант, що прискорює регенерацію, захищає від вірусних і бактеріальних інфекцій, поліпшує засвоєння заліза, прискорює доставку кисню до клітин.

Мінерали

Для здоров’я людини важливі також мінерали. Вони допомагають підтримувати здоров’я кісток і зубів, регулюють артеріальний тиск і підтримують нормальну роботу нервової системи. Найнеобхідніші для нашого організму мінерали — кальцій, залізо, магній, калій, натрій, цинк, мідь, селен і фосфор.

Як забезпечити організм вітамінами та мінералами

Можна отримувати певну кількість вітамінів і мінералів за умови збалансованого харчування. Проте в сучасному ритмі життя повністю задовольнити потреби організму майже неможливо. Компенсувати дефіцити можна за допомогою дієтичних добавок.

Офіційний дистриб’ютор ANTI AGING має у своєму асортименті вітаміни та мінерали від провідних американських і європейських виробників. Усі вітамінно-мінеральні комплекси мають міжнародні сертифікати якості й безпеки GMP, TGA, NSF, USP. У каталозі ANTI AGING є різні форми дієтичних добавок: капсули, порошок, саше, жувальні таблетки. Ви можете обрати найкращий для себе варіант. Можлива доставка по всій Україні.