Головна Суспільство Що таке передпродажна діагностика автомобіля?

Що таке передпродажна діагностика автомобіля?

Діагностика автомобіля — це процес перевірки систем і компонентів автомобіля, щоб допомогти виявити проблеми та усунути їх. Сучасні транспортні засоби оснащені розгалуженими комп’ютерними мережами, які можуть надавати інформацію про двигун, гальма та інші відповідні системи.

Проведення діагностики автомобіля перед продажем

Діагностика автомобіля перед продажем проводиться для того, щоб продавець знав реальний стан автомобіля, усунув дрібні поломки або запобіг великим проблемам цілих систем автомобіля. Ця процедура також може включати профілактичні заходи, а також стандартні тести, такі як перевірка викидів і перевірка гальм, якщо це необхідно, ціни на діагностику авто в Києві залежать саме від кількості компонентів включених у перевірку.

Які частини автомобіля перевіряються?

Хоча термін «діагностика» іноді можна використовувати для аналізу обладнання в усіх транспортних засобах, його частіше застосовують для дослідження проблем із транспортними засобами з електронним керуванням, такими як сучасні легкові автомобілі.

Система двигуна

Це виконується шляхом перевірки подачі палива та повітряних фільтрів, на додаток до моніторингу показань датчиків у системі згоряння. Система керування двигуном шукатиме певні коди, які відповідають конкретним компонентам, щоб визначити, що може бути не так із вашим автомобілем.

Електричні системи

Це може стосуватися акумулятора, стартера, генератора та насосів гідропідсилювача керма. Перевірка електричної системи збиратиме інформацію із системи запалювання, яка відстежуватиме від моменту повороту ключа автомобіля до моменту його відпускання.

Гальмівні системи

Зазвичай це робиться шляхом перевірки гальмівних колодок на ненормальний знос, а також перевірки гальмівних магістралей на наявність ознак пошкодження та витоків. Перевірка надмірного зносу передбачає вимірювання товщини гальмівних колодок за допомогою мікрометра та порівняння його зі специфікаціями виробника, щоб побачити, чи вони знаходяться в прийнятному діапазоні.

Як часто потрібно проводити діагностику автомобіля?

Діагностика автомобіля є важливою частиною підтримки стану двигуна та електричних компонентів вашого автомобіля. Однак важливо пам’ятати, що системи автомобіля не виправляються самі і їхня діагностика потрібна не лише перед продажем або після того як ви придбали автомобіль.