Головна Суспільство Короткострокова та довгострокова оренда автомобілів: у чому різниця та головні переваги

Короткострокова та довгострокова оренда автомобілів: у чому різниця та головні переваги

У сезон відпусток зростає попит на оренду автомобілів. Найчастіше машини орендують у Києві – 28%, Одесі – 15%, оренда авто у Львові– 7% від загального попиту. Також збільшуєтьсяя і кількість автомобілів, що пропонуються в оренду. Слід зазначити, що частіше стали орендувати автомобілі не на кілька годин, а на добу та більше. Про те, які особливості є у кожного виду оренди та який з них краще вибирати для конкретної нагоди.

Безумовно, кожен варіант каршерингу має свої нюанси.

Наприклад, короткострокова оренда, як правило, дорожча, тому що вартість розраховується за хвилини. При цьому людина, яка орендує автомобіль у каршерингової компанії, не має можливості вибрати необхідну йому марку авто, він просто бронює той автомобіль, який знаходиться близько до його розташування.

Ще один нюанс, який слід враховувати при короткостроковій оренді, – це територія переміщення. Так, не всі послуги доступні у населеному пункті допускають поїздки на далекі відстані, наприклад, за межі області чи міста. Крім того, залишати орендований автомобіль слід у певних місцях, що не завжди зручно для користувача.

Але головна перевага короткострокового каршерингу – це можливість скористатися недорогим автомобілем на невеликий проміжок часу, що значно вигідніше за таксі і зручніше, ніж громадський транспорт.

Що стосується довгострокової оренди авто, то тут також є свої особливості. Наприклад, якщо потрібна певна марка авто – для поїздки за місто, у тривалу подорож, для перевезення великогабаритних речей – краще заздалегідь зайнятися цим питанням. Залишити заявку на маркетплейсі компанії, і вже самі власники автомобіля або спеціалісти сервісу підберуть відповідний варіант. Також слід врахувати такий момент, що, можливо, за орендованим автомобілем доведеться під’їхати до його власника або до найближчого офісу компанії.

При оформленні оренди слід ознайомитись з усіма документами, у тому числі страховими полісами КАСКО та автоцивілкою. Зробити фотографії до того, як почали користуватися автомобілем, що необхідно для успішної та безконфліктної здачі орендованого авто після закінчення терміну оренди.

На відміну від короткострокового каршерингу, автомобілі, які надаються у прокат на тривалий термін, мають широкий асортимент за моделями та класами.

Головна перевага тривалої оренди – це вартість, яка виходить значно дешевшою, ніж при похвилинній тарифікації. Також слід врахувати, що деякі компанії пропонують бонуси та знижки, якщо автомобіль береться в оренду від тижня до місяця та вище. Обслуговування та ремонт транспортного засобу, як правило, оплачує орендодавець, отже, орендар не несе зайвих витрат. Крім того, автомобілем, орендованим на тривалий термін, можна подорожувати на великі відстані, головне – повернути його до зазначеного в договорі терміну.

Таким чином, варто зазначити, що короткостроковий каршеринг та тривала оренда автомобілів не конкурують між собою, це два сервіси, які дозволяють вибрати найбільш оптимальний варіант прокату авто: на короткий час, щоб оперативно та комфортно здійснити поїздку на невелику відстань або для більш тривалої подорожі.