Головна Тернопіль Дворова спартакіада на стадіоні «Текстерно» — черговий піар-хід Ландяка та його гоп-компанії!

Дворова спартакіада на стадіоні «Текстерно» — черговий піар-хід Ландяка та його гоп-компанії!

DSCN15835 липня 2015 року місцеві активісти, учасники ТОГО «Майдан Тернопіль» та депутати знову влаштовують сімейне свято «Дворову спартакіаду» на стадіоні Текстерно.

У рамках спортивного дійства мають відбутися: турнір з міні-футболу серед дворових дорослих та дитячих команд, матчева гра з регбі-7, перетягування линви, показові виступи з боксу та кікбоксингу, фрі-файту, греко-римської боротьби, таеквандо, панкратіону, гирьового спорту, естафети для дітей, сімейні спортивні конкурси та конкурси для малюків, усі бажаючі могли б зіграти у шахи, шашки, нарди, дартс, настільний футбол.        Організатори, серед яких Петро Ландяк, Богдан Брич та Галина Цінкевич, запевняють: свято проводять для того, «аби залучити якомога більше мешканців Тернополя до систематичних занять фізкультурою, активного проведення дозвілля, популяризації та розвитку видів спорту». Проте ці ж самі організатори не дбають та категорично нехтують безпекою людей, які прийдуть позайматися спортом. Зокрема, усі мешканцям навколишніх будинків відомо, що територія стадіону не так давно слугувала пристанищем безхатченків, наркоманів та любителів спиртних напитків. На стадіоні ще досі можна знайти купу шприців з кров’ю та незрозумілою речовиною, сміття, презервативи, плішки з під горілки. (фото) Тож, погравши футбол чи волейбол діти та дорослі замість того, аби покращити свою фізичну підготовку можуть серйозно поранитися, або ж навіть підчепити, не дай Бог, невиліковну, смертельну хворобу. Організатори свята стверджують, щоб приберуть територію до початку спартакіади.DSCN1589

З достовірних джерел нам стало відомо, що ініціатори «дворової спартакіади» не мають навіть дозволу на проведення свята. На їхню думку, вони можуть нехтувати законом і незважаючи, що стадіон в оренді, проводити там масові заходи.

Земельна ділянка, на якій є спортивний комплекс  вже роками знаходиться в оренді приватного підприємства. Згоду щодо проведення спартакіади організатори через свою гординю навіть не спромоглися спитати.

Поспілкувавшись з підприємцем Матлою, ми дізналися, що він не раз пропонував свою допомогу в організації «Дворової спортакіади». Вперше ще минулого року розмова відбулася з головою ТОГО «Майдан Тернопіль» Богданом Бричем. Цього року підприємець розмовляв з відомою спортсменкою Галиною Цінкевич. Чоловік запропонував долучитися до організації свята. Проте з певними проханнями:

  1. Аби запобігти нещасним випадкам, Спратакіада має проводитися на безпечній частині території стадіону. Адже на певній території є виритий котлован, розсипане каміння, окрім того по закутках стадіону чимало пляшок та шприців. Діти та дорослі можуть легко травмуватися.
  2. Підприємець Матла співорганізатор і спонсор Дворової спартакіади. Для того, аби діти та дорослі справді відчули значну перемогу у спорті підприємець зобов’язується придбати за свій кошт значущі призи та кубки. А усіх дітей, які візьмуть участь забезпечити солодкими призами.
  3. Аби свято не перетворювали на політ агітацію перед виборами, підприємець просив Цінкевич та інших організаторів спартакіади не виступати з політичними промовами, під політичними прапорами та не агітувати людей проголосувати за них, як активних учасників громадського життя у Тернополі.

Власне Брич, Цінкевич та інші співорганізатори Дворової спартакіади, якими по суті керує Ландяк, відмовилися працювати з Матлою через останній пункт умов. Люди дали зрозуміти, що вони влаштовують свято не лише для того, аби підняти фізкультуру та подарувати усмішки та здоров’я дітям, а й використати ще одну можливість класно попаритися на конфлікті по будівництву та на спортивних змаганнях перед виборами.   

Підприємець Матла ніколи не був проти проведення побідних заходів, а тим більше розвитку фізичної культури тернополян. Проте чоловік просить тернополян подбати за свою безпеку перед тим як відвідати майбутнє свято. І принаймні не ловитися на чергову спробу  політиканів навішати передвиборчих обіцянок у вигляді промов на спартакіаді. Якщо організатори свята (Петро Ландяк, Богдан Брич, Галина Цінкевич та інші) такі праведні, як про них пишуть та говорять, то не хай дійсно доведуть це, і відмовляться своїх голосних слів, самовихвалянь, а спартакіаду не перетворюють на передвиборчий політичний захід. А проведуть дійсно спортивні змагання, для того, щоб усі жителі могли відпочити ПІАРометання і хоча би дійсно розслабитися.