Головна Регіони Ірина Меркушина розповіла, чому її донька без медалей на Олімпійських іграх

Ірина Меркушина розповіла, чому її донька без медалей на Олімпійських іграх

Мама відомої тернопільської біатлоністки Анастасії Меркушиної розповіла, чому спортсменка не показує високих результатів на Олімпійських іграх.

Віце-чемпіонка світу 2003-го року в естафеті Ірина Меркушина прокоментувала проблеми зі стрільбою своєї дочки Анастасії Меркушіно на Олімпійських іграх-2018 в Пхенчхані.

Ірина Меркушина“Чому не вдається стрільба у Насті? Швидше за все, це може бути психологія. Складно розбиратися тут, якщо там Олег (Меркушин, тренер і батько Анастасії – прим.ГС) не може зрозуміти, в чому справа. Розумієте, людина виходить на пристрілювання і стріляє нулі, і ніяких питань не виникає. А під час гонки у неї відбуваються викиди незрозумілі. Швидше за все, Настя втратила психологічну впевненість у швидкій стрільбі. Настя стріляє швидко, а при вітрі вона не може так швидко стріляти. А стріляти повільно вона вже не може, вона ще більше промахів робить, коли вичікує постріл. Вся робота в перебігу двох років була на нуль в швидкісному режимі. І коли уткнулася людина в вітер, то впевненість загубилася в пострілі. Швидше за все, може це спрацювати. Навіть коли вітру немає, але вже ти боїшся постріл зробити, боїшся натиснути на спусковий гачок. Це моя думка, поки я так думаю. Можливо, якісь інші варіанти. У мене теж таке, наприклад, було. Коли на трасі штучне освітлення, у мене трохи навіть поправка інша була. Може бути, це щось зіграло, але не факт. Можна здогадуватися про що завгодно”, – сказала Ірина Меркушина.

Джерело: Файне місто