Головна Політакценти Юлія Тимошенко: «Парламентська ТСК має розслідувати корупційну діяльність «Нафтогазу»»

Юлія Тимошенко: «Парламентська ТСК має розслідувати корупційну діяльність «Нафтогазу»»

Лідери депутатських фракцій і груп під час засідання Погоджувальної ради одноголосно підтримали пропозицію Юлії Тимошенко про розгляд на цьому пленарному тижні проєкту Постанови №6340 про утворення Тимчасової слідчої комісії, яка розслідуватиме корупційну діяльність НАК «Нафтогаз», зокрема, – необґрунтовані завищені тарифи для населення та незакачку газу влітку за доступною ціною.

«Ми подали постанову про Тимчасову слідчу комісію, щоб розслідувати діяльність «Нафтогазу», а власне – незакачку газу в сховища й абсолютно необґрунтовані тарифи, виставлені сьогодні всій країні. Проєкт Постанови №6340 вимагаю поставити на голосування, щоб кожна фракція проголосувала», – наголосила Юлія Тимошенко.

За її словами, наслідки бездарного управління відчуває кожна сфера життя країни. Однак, на переконання політика, енергетична криза була створена свідомо.

«Не закачати газ у газові сховища і не покласти вугілля на склади – випадковістю бути не може. Це конкретна диверсія проти країни, тому наша команда подала заяви про злочин проти тих посадовців, які не закачали газ та не поклали на склади вугілля», – повідомила лідер «Батьківщини».

Нагадаємо, Юлія Тимошенко озвучила План невідкладних дій задля порятунку енергетики.