Головна Політакценти Тернопільські судді працюють проти Президента?

Тернопільські судді працюють проти Президента?

f.n.nр02.04.15r.009_новый размерПеребуваючи на Тернопільщині, Петро Порошенко висловив стурбованість з приводу темпів мобілізації в області та відзначив співробітників місцевого СБУ, які ламають корупційні схеми з «відмазування» від військової служби. Засудив хабарництво і пообіцяв “безкомпромісну бротьбу” із корупцією в усіх сферах. Попри обіцянки Президента  тернопільські служителі Феміди “сприяли” хабарнику опинитися на волі.

Під час представлення голови Тернопільської ОДА, Президент України з прикрістю констатував, що в розрізі абсолютного та відсоткового показників виконання мобілізаційного плану Тернопільщина «пасе задніх».

 «Я розумію, що певна кількість військово зобов’язаних певний час перебуває за межами країни, і це накладає відповідний відбиток на мобілізаційні готовність, – сказав Президент. – Але хочу вам зауважити, що мобілізаційний план складений вже з урахуванням цих особливостей».

«Для патріотичної Тернопільщини це поганий показник. Я не приймаю позицію голів сільських рад по цьому питанню, і особисто дав доручення  Генеральній прокуратурі провести перевірку, які тут прокурори місцеві, кажуть що це не їх підслідність. Проведено певні юридичні навчання для тих прокурорів. Не може бути позиції, що це їх війна – донецька, або луганська. Програємо ту війну – ворог буде коло дверей власної оселі. А може навіть і не буде, бо України не буде. Якщо ми самі себе не захистимо, ніякий «дядько» не прийде нас і не захистить»

Підсумовуючи здобутки і прорахунки місцевих «вождів», Петро Порошенко схвалив ініціативу тернополян щодо створення Ради учасників АТО. Також він подякував святим отцям, які допомагають воєнкомам проводити мобілізацію і працюють над підняттям патріотичних настроїв серед пастви,  напутствуючи на церковних проповідях чоловіків. «Я дякую священникам, під час кожної церковної проповіді я чую заклики до мужності, патріотизму, до захисту Батьківщини» – зауважив Петро Олексійович.

Поряд з цим, Президент підкреслив, що боротьба із внутрішніми та зовнішніми загрозами України, безкомпромісно буде вестись на всіх  фронтах.

«Сьогодні Служба безпеки затримала посередника, який взяв хабар 30 тисяч гривень за те, щоб «відмазати» призовника від мобілізації. Уже у вязниці. І так буде з кожним… Вижжена земля буде під тими, хто займається корупцією» – пообіцяв Порошенко в той час, коли судді Тернопільського міськрайонного суду відпускали затриманого СБУ посередника під заставу 25 тися гривень.