Головна Політакценти Степан Барна: Вимагаємо у влади захистити людей від економічної кризи, збільшивши пенсії...

Степан Барна: Вимагаємо у влади захистити людей від економічної кризи, збільшивши пенсії та видатки на субсидії

«Європейська Солідарність» пропонує за рахунок коштів МВФ, отриманих Україною в рамках глобальної ініціативи Фонду, виплатити пенсіонерам 13-ту пенсію, погасити борги військовим, збільшити обсяг субсидій і поповнити ковідний фонд для підтримки лікарів та хворих!

«Відповідні звернення я, як голова фракції «Європейської Солідарності» у Тернопільській обласній раді, направив на ім’я голови обласної ради Михайла Головка з проханням включити їх до розгляду на найближчій сесії», – зазначив Степан Барна.

Для того, щоб погасити борг перед пенсіонерами, він акцентував, що пропозиція ЄС – виплата в листопаді 13-ї пенсії у розмірі мінімальної кожному, хто отримує пенсію, меншу середньої по країні.

«Ми розраховуємо, що це буде трохи більше 10 мільйонів отримувачів пенсій по всій Україні. У Тернопільській області ж це – понад 267 тисяч пенсіонерів. Водночас, ми вимагаємо прийняти звернення до вищого керівництва держави щодо недопущення підвищення тарифів для населення. На жаль, за останні два роки практично зруйновано систему нарахування субсидій для населення для компенсації зростання тарифів. Більше 50 тис. домогосподарств Тернопільщини втратили право на субсидії. Сподіваємося на підтримку від колег з інших депутатських фракцій, адже від нашої оперативної реакції сьогодні залежить те, як українці житимуть завтра», – резюмував Степан Барна.