Головна Політакценти «Створити гідні умови для життя людей – це не заклик, а важка...

«Створити гідні умови для життя людей – це не заклик, а важка робота, яка триває не перший рік», – Володимир Гройсман

Вчитель, лікар, кваліфікований працівник мають жити гідно в Україні. У цьому переконаний лідер «Української стратегії» Володимир Гройсман. Політична сила, яку він очолює, – єдина партія з тих, що йде у Верховну Раду та відкрито заявляє, що буде підтримувати справжній український середній клас.

«Ми маємо за наступні 5 років створити умови для становлення в Україні справжнього середнього класу. Для мене це якісь не багатії, які живуть у своєму світі, яких ми не бачимо. Середній клас у моєму розумінні – це український вчитель, український лікар, український фермер, український підприємець. Це ті люди, які формують основу нашої держави. І вони мають жити гідно», – наголосив Володимир Гройсман на з’їзді партії «Українська стратегія Гройсмана».

Він знає, які кроки потрібно зробити для формування середнього класу. Насамперед – доступ до якісної освіти, соціальних послуг, висока заробітна плата, відчуття безпеки, економічна стабільність в країні.

«Сильний середній клас – основа стабільності суспільства. Адже він зацікавлений у стабільній, правовій і соціально орієнтованій державі й не зацікавлений у поляризації суспільства – чи то за мовною, чи за етнічною, чи релігійною ознакою. Суспільство середнього класу базується на принципах справедливості. Воно здатне повноцінно подбати і про тих, хто потребує підтримки суспільства та держави», – йдеться у програмі партії «Українська стратегія Гройсмана».

Надійний фундамент закладено

Протягом трьох років Уряд Гройсмана вже заклав міцний фундамент для формування середнього класу в Україні. В країні стартували ключові реформи, мета яких – якісна медицина та освіта, подолання корупції, сприятливий бізнес-клімат, ефективне державне управління, економічне зростання. За цей час є реальні досягнення: на 8,4% зросла економіка, знизився рівень інфляції, зросли інвестиції та відкрито тисячі нових підприємств. Українці відчули зміни не на словах, адже втричі зросла мінімальна заробітна плата, середня – вдвічі.

Створення комфортних умов праці та гідний дохід для вчителів, лікарів, фермерів, підприємців – одне з пріоритетів Уряду Гройсмана. За цей час працівники освіти відчули реальну підтримку держави: в інфраструктуру навчальних закладів почали вкладати кошти, вчительські зарплати зросли в 2-3 рази.

Завдяки медичній реформі суттєво зросло фінансування первинної ланки медицини. Жителі міст і сіл отримали доступ до якісних медичних послуг. Лікарі почали отримувати вдвічі або й втричі більшу зарплату. Підтримку держава відчули підприємці: менше перевірок, нові правила ведення бізнесу. Подбав Уряд і про фермерів: 7,6 тис. фермерських господарств отримали 763,9 млн. грн на розвиток.

Володимир Гройсман переконаний: якщо в Україні буде створено багато можливостей для середнього класу, додому неодмінно повернуться заробітчани.

«Коли я говорю про формування середнього класу. Я маю на увазі те, що середня заробітна плата в країні буде достатньою для того, щоб люди не виїжджали. І я вважаю, що в середньостроковій перспективі ми це отримаємо. Це стимулюватиме українців повертатися і працювати у себе вдома. Хочу, щоб возз’єднувалися українські родини. Це велика біль, коли батьки змушені заробляти гроші далеко від дому, далеко від своїх дітей», – заявив Володимир Гройсман на телеканалі «Україна».

Захист інтересів громад у парламенті

Володимир Гройсман вважає, що у кожному населеному пункті Україні мають з’являтися нові стимули і можливості для його жителів. Саме тому він відстоював реформу децентралізації та зробив її своїм пріоритетом. Минуло 5 років, результати реформи вже відчули і жителі Тернопільщини: у громадах будують нові дороги, встановлюються освітлення вулиць, капітально ремонтують та відкривають нові заклади соціальної інфраструктури. Без перебільшення, таких можливостей та ресурсів для розвитку громад, які надала реформа, в історії України ще не було. Понад 900 об’єднаних територіальних громад отримали нові можливості та інструменти.

Сьогодні навіть міжнародні експерти визнають: децентралізація – найуспішніша реформа. Тому «Українська стратегія Гройсмана» буде продовжувати відстоювати інтереси громад в парламенті. Довести реформу до кінця – одне з ключових завдань політичної сили.

Завдяки децентралізації села і невеликі міста отримали нові можливості для розвитку. Так, тепер молодь має можливість знайти роботу там, де народилася, не виїжджати у столицю чи за кордон у пошуках кращої долі. Саме децентралізація заклала міцне підґрунтя для формування середнього класу не тільки у великих містах, а й у невеликих громадах.

Створення умов для формування середнього класу – наступний пріоритет для Володимира Гройсмана. Так, завдяки йому децентралізація стала успіхом всієї країни. Тому, без сумніву, йому вдасться зробити такі бажані кроки для формування середнього класу. Але це потребує злагодженої роботи на всіх рівнях. Тільки тоді нову якість життя відчують вчителі, лікарі, підприємці, тисячі заробітчан повернуться в Україну. І це буде наша спільна перемога!