Головна Політакценти Підсумок політичного сезону: Зеленський — на спаді, Тимошенко — на підйомі

Підсумок політичного сезону: Зеленський — на спаді, Тимошенко — на підйомі

Підсумкові соціологічні опитування нинішнього політичного сезону, проведені КМІС та групою «Рейтинг», вчергове підтвердили – в Україні найбільше довіряють двом політикам: Володимиру Зеленському та Юлії Тимошенко.

Водночас, число тих, хто не довіряє президенту (52% за даними «Рейтингу» і 52,7% за даними КМІС), стало вищим за кількість симпатиків (46% за даними «Рейтингу» і 34,1% за даними КМІС). Крім того, 64% українців вважають, що справи в країні йдуть у неправильному напрямку. А ще, вперше за всю історію України, цілих 28% не знають, як звуть чинного премʼєр-міністра. Тобто українці починають розуміти реальну причину всіх негараздів в країні, і передусім, це – результат надмірної концентрації влади в руках Володимира Зеленського. В країні немає ані уряду, ані парламентської монобільшості – абсолютно все вирішується президентом і його оточенням.

Альтернативою люди бачать єдиного політика та єдину політичну силу, які демонструють стале збільшення підтримки, – Юлію Тимошенко та партію «Батьківщина».

Політичний експерт Ігор Петренко, аналізуючи зростання рейтингу «Батьківщини» до 14,7% (а це 3% росту – найбільше з усіх політичних сил), вважає його закономірним. Адже Юлія Тимошенко не використовує порожні інформаційні приводи для піару, а обрала стратегію реальних справ і займається важливими для суспільства проблемами, такими як тарифи, зарплати, пенсії, соціальні виплати. І, звісно, найбільш болючою для українців темою – розпродажем землі, який стартував 1 липня.

Саме до Юлії Тимошенко звертаються селяни й фермери з питаннями, як боротись із катастрофою «дикого ринку землі». По всій країні відбуваються рейдерські атаки на землі фермерів, на сільські кооперативи та на паї селян – і все це щільно прикривається владою.

В цих умовах вона та її команда демонструють згуртованість, фаховість та мобільність.

Як «швидка допомога» Юлія Тимошенко їздить всією країною, допомагаючи людям захистити їхнє право жити і працювати на своїй землі, – адже 73% власників паїв не бажають їх продавати. Під час масових зустрічей вона інформує людей про те, що їм загрожує, як влада вправно маніпулює свідомістю та як можна цьому опиратись. В Тернопільській області відкрита «Гаряча лінія», якою може скористатися кожен фермер чи селянин, якщо почнуть забирати землю – 093-26-94-340.

Є вже й перші результати: всього 9 днів знадобилось Юлії Тимошенко та її команді в Дніпропетровській області, щоб повернути людям землю, яку забрали іноземці і готувались видобувати на ній золото хижацьким способом.

Ця послідовна боротьба Юлії Тимошенко за землю була належним чином оцінена людьми – такий висновок робить політолог Олег Саакян. Він прогнозує, що «Батьківщина» знову поставить питання про референдум щодо розпродажу землі, заблокованого президентом всупереч власним обіцянкам про народовладдя.

Це підтвердила і сама Юлія Тимошенко – вона не планує зупинятися ні на день. Адже 71,7%, за даними КМІС, виступають за його проведення, а 84% засвідчили, що це питання торкається їх особисто.

Добиватимуться й рішення Конституційного Суду – бо закон, брутально протиснутий президентом вночі та під час карантину, порушує 22 статті Конституції Україні.

Але це не єдина загроза, яка постала перед українцями. Протискається законопроєкт №5600, який вводить податок на паї, яким будуть зганяти людей з землі, а також обкладає непосильними податками все, що ще жевріє в нашій країні. Президент та його оточення вирішили підняти ціни на газ – а вони вже сягнули 15 гривень! З цим «Батьківщина» не змириться і буде діяти.

Взагалі, за словами політолога Дмитра Корнійчука, Юлія Тимошенко є єдиним політиком, яка навіть перебуваючи в опозиції, реально здатна зупиняти афери влади із землею, вона блокує антисоціальні закони, добивається виплат медикам і навіть взимку змогла примусити владу знизити тарифи на газ.

Юлія Тимошенко та її команда і надалі захищатимуть українців від правлячого «зеленого» невігластва, яке перетворилось на терор, і мають реальний план порятунку країни.

Бо час уже прийшов.