Головна Політакценти Політичне замовлення та спланована провокація: Михайло Головко прокоментував ситуацію зі затриманням

Політичне замовлення та спланована провокація: Михайло Головко прокоментував ситуацію зі затриманням

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко відповідно до рішення  Вищого антикорупційного суду повернувся на роботу та продовжує виконувати свої обов’язки. Про це він повідомив під час короткого брифінгу 3 липня.

Усі звинувачення в отриманні хабара Михайло Головко відкинув та назвав маразмом, абсурдом і провокацією. Пояснив, що обласна рада вже майже два роки не має ніякого відношення до бюджету, ані копійки не виділяла, тож жодних дій щодо бюджетних коштів вчиняти не могла.

«Я ніколи не брав хабарів і не буду. Я готовий це підтвердити на детекторі брехні», – акцентував.

Михайло Головко переконаний, що дана ситуація є нічим іншим, як цинічною політичною розправою над ним та ВО «Свобода», до якої належить, підлою провокацією та заздалегідь спланованим політичним замовлення. Свідченням цього, акцентував, є лавина замовних статей у медіа, а також розповсюдження безглуздої брехні, зокрема щодо їхнього розлучення з дружиною.

Також голова Тернопільської обласної ради нагадав, що перед затриманням не раз отримував погрози з боку прихильників УПЦ московського патріархату, адже виступав за заборону її діяльності в Україні та передачу Почаївської лаври від УПЦ мп у власність громади. Окрім того Михайло Головко різко висловлювався супроти узаконення одностатевих шлюбів, підвищення тарифів під час війни, критикував й ряд інших недолугих законопроектів. Його принциповість, небажання мовчати та йти на компроміс, ухвалення з його ініціативи обласною радою ряду рішень, які мають не популістську, а юридичну силу, не влаштовували багатьох. А як змусити незручного політика мовчати?

«Я – не перший. До мене вже багатьох націоналістів намагалися в такий спосіб дискредитувати, – констатував. – Змінився час, але не ефесбешні й кадебістські методи. Щоб людину втопити, її звинувачують, на неї виливають купу бруду, а потім – йди виправдовуйся, доводь свою правоту в суді, захищай себе».

Михайло Головко підкреслив, що не винен і має за справу честі довести свою невинуватість і правоту в суді.