Головна Політакценти Микола Люшняк: Продовжуємо застосовувати санкції до тих, хто «співпрацює» з рашистським режимом

Микола Люшняк: Продовжуємо застосовувати санкції до тих, хто «співпрацює» з рашистським режимом

Під час пленарного засідання 29 травня, попри повітряні тривоги та небезпеку, Верховна Рада України ухвалила низку важливих рішень.

Вони покликані допомогти Україні впоратися з викликами, перемогти ворога та запровадити санкції щодо спонсорів війни.  

Про це повідомив народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк.

Серед ухвалених ініціатив – постанова № 9333, яка вводить в дію санкції проти Ірану на 50 років.

– Ще у серпні минулого року ми з колегами зареєстрували проєкт постанови з наймасштабнішим списком підсанкційних російських військових злочинців за весь час війни з росією. Застосування до цих осіб українських санкцій – це перший крок до санкцій міжнародних! Ми продовжуємо засуджувати дії усіх, хто підтримує загарбницьку війну росії проти України. Саме іранськими дронами рашисти щоденно атакують українців, вбивають військових та мирне населення, руйнують житлові будівлі та стратегічні об’єкти. Тож маємо ізолювати від цивілізованого світу тих, хто «співпрацює» з рашистським режимом,  зазначив Микола Люшняк.

Також, за словами парламентарія, Верховна Рада України вчора ухвалила в цілому:  

9278 – встановили 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років;

9107-1 – забезпечили підтримку стабільності банківської системи та безперервність надання банківських послуг в умовах воєнного стану для захисту інтересів клієнтів банків, їх вкладників та інших кредиторів;

9275, 9276 – звільнили на час воєнного стану від ПДВ і мита ввезення складових для виробництва і ремонту БПЛА.

За основу:

9015 – запропонували внести зміни до Закону України «Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності», зокрема усунути прогалини, що обмежують можливість страхування вітчизняних інвестицій Експортно-кредитним агентством, в тому числі в умовах військових дій та повоєнного відновлення;

8401 – запропонували відновити з 1 липня цього року планові податкові перевірки, які проводилися до початку повномасштабної війни.