Головна Політакценти Кабмін, як і за часів Януковича, знову виділив на Тернопільщину рекордно малу...

Кабмін, як і за часів Януковича, знову виділив на Тернопільщину рекордно малу суму субвенцій

грошіЗ проханням переглянути виділення субвенцій до Кабінету Міністрів України звернулися Тернопільська міськрада та місцеві комунальні підприємства. Якщо область не отримає додаткові гроші, то в скорім часі тернополяни можуть залишитися без гарячої води через проблеми із погашенням заборгованості з різниці в тарифах на тепло- і водопостачання.

В мерії кажуть, що не розуміють за яким принципом розподілялись кошти між областями, адже схоже на те, що Тернопіллю дали трохи більше 4 млн. грн. субвенцій на 2015-ий рік за залишковим принципом. Навіть найменша в Україні область – Чернівецька від уряду отримала 6 млн. грн. загалом же між областями було розділено 2 мільярда 900 мільйонів.

Цікаво, що як і за часів Януковича, субвенціями не обділили Донеччину – 333 млн. грн., стільки ж вділили Одеській області і місту Києву.

– Ми сподіваємося на об’єктивний розрахунок, адже існує загроза обмеження газопостачання для підприємства “Тернопільміськтеплокомуненерго”, а це – вимкнення гарячої води для тернополян, – зауважує заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський. – Будемо надіятись, що нас почують і не допустять загострення ситуації.

Додамо, що одному лише Тернополю (не рахуючи цілої області) потрібно близько 50 млн. грн на погашення заборгованості по нових тарифах.

Джерело: Тернополяни