Головна Політакценти Від хабара до трагедії: хто проконтролює «Народний контроль»?

Від хабара до трагедії: хто проконтролює «Народний контроль»?

Якийсь злий фатум переслідує голову фракції «Народного контролю» у Тернопільській міськраді Володимира Бліхара.
На початку лютого цього року за хабарництво у великих розмірах затримали доцента Тернопільського державного медичного університету. Як з’ясувалося згодом, йшлося про депутата Тернопільської міської ради від «Народного контролю» Романа Ляховича. В обласній організації «Народний контроль» фактично визнали факт отримання хабара їхнім однопартійцем і відразу ж поспішили «відхреститися» від нього. Воістину в дусі приказки «я не я і хата не моя». Дарма, що Роман Ляхович був і залишається близьким соратником Володимира Бліхара. Сам Бліхар нічого про це не знав і знати не хоче.
12985351_659897950816395_714870247036460649_n
Після такого корупційного удару «борці з корупцією» з «Народного контролю» почали кампанію за «збереження партійного обличчя». І все ніби добре розвивалося, люди вже призабули про борців-корупціонерів, як раптом грянув суд над Ляховичем. І, як не дивно, для депутата фракції «Народний контроль» кримінальна справа за отримання хабара завершилася… великим переляком і незначним штрафом.
25,5 тисяч гривень штрафу – таке покарання призначив Тернопільський міськрайонний суд. Уявляєте: затримали з хабарем у тисячу доларів і оштрафували майже на таку ж суму!? Ну хто б після цього сумнівався ще в чесності і непідкупності наших судів?
Проте не встиг завершитися цей скандал, як почався ще один. Цього разу – трагічний.
Кілька днів тому на вулиці Поліській в Тернополі чоловік, працюючи в траншеї  на глибині близько чотирьох метрів, опинився під горою землі та щебеню. Шансів врятувати бідолашного не було.
Як виявилося пізніше, загиблий працював на фірмі Володимира Бліхара Viknaroff. За неофіційною інформацією, вже протягом тривалого часу постійно проривала труба, яка забезпечувала відвід каналізаційних стоків з підприємства Viknaroff.  І ось слюсаря з фірми відправили шукати причину. На території в колодязях прориву не знайшли, тому почали шукати на сусідніх, які, за деякими даними, Viknaroff привласнив собі без будь-яких належних на це дозволів . І знайшли. Аби ліквідувати проблему, зняли асфальт та розрили трубу. Працівник фірми туди заліз, але намоклий ґрунт обвалився.
13009912_989357311118620_1739378926_o 13016579_989357304451954_767011360_o
Володимир Бліхар в цій ситуації знову умив руки: йому, мовляв, нічого про це не відомо, бо він у відрядженні. І всю відповідальність за те, що сталося, списав на головного інженера своєї фірми.

Після всього сказаного, чи варто ще дивуватися, чому очільник фракції «Народного контролю» на засіданні земельної комісії міської ради виступав категорично проти виділення земельних ділянок воїнам АТО? Та тому і виступав, що він дуже «чесний і прозорий» політик, який з останніх сил бореться за «благо простого люду». От тільки простий люд чомусь цього не помічає.
Грицько Засмучений