Головна Політакценти Володимир БЛІХАР: «Врятувати медичну галузь може лише страхова медицина»

Володимир БЛІХАР: «Врятувати медичну галузь може лише страхова медицина»

Реформування медицини, яке зараз триває в Україні та на Тернопільщині зокрема, не завжди відповідає реаліям. Медики не мають впевненості у власному майбутньому. Люди бояться, що через реформування медзаклади можуть закрити, а низькі зарплати змушують лікарів задумуватися про виїзд за кордон у пошуках якіснішого життя. Про ці та багато інших проблем, які існують на сьогоднішній день в медичній галузі, кандидат в народні депутати по округу №166 Володимир БЛІХАР поспілкувався з працівниками Монастириського районного територіального медичного об’єднання та Монастириської підстанції №4 Бережанської станції екстреної медичної допомоги.

«Вже 28 років влада проводить експерименти над медициною. Цьому пора покласти край. Система охорони здоров’я потребує проведення докорінних змін. Зараз це відверте знущання над пацієнтами та медиками. Люди втомилися і хочуть нормальних умов праці та гідних заробітних плат. Тому своїм завданням, як і задачею для всієї команди ВО «Батьківщина», бачу справжню реформу медичної сфери через впровадження страхової медицини», – наголосив Володимир БЛІХАР.

Кандидат в народні депутати зазначив, що страхова медицина зможе вирішити проблему зарплат медиків та питання якісної та вчасної медичної допомоги для людей.

«Страхова медицина дасть можливість тим, хто працює, отримати страховку від роботодавців, а незахищеним категоріям населення – страховку від держави. Така практика успішно працює в усьому цивілізованому світі і наша команда має намір застосувати її в Україні», – зауважив кандидат.

Володимир БЛІХАР вважає, що потрібно якомога швидше привести всі медичні заклади в конкурентні умови, забезпечити лікарні матеріально-технічною базою, дозволити купувати вживане обладнання, яке в рази дешевше, та виплачувати лікарям гідну зарплату.

«Завдання народного депутата – забезпечити правильний розподіл коштів та контроль за їх використанням. Зараз в пріоритеті має бути якісна медицина, хороші дороги, школи та садочки», – наголосив він.

Вже цієї неділі, 21 липня, українці обиратимуть депутатів Верховної Ради. Прийшовши на виборчі дільниці, люди мають розуміти, що саме від їхнього вибору залежатиме розвиток кожної галузі та доля України на наступні п’ять років.