Головна Політакценти Барна вважає, що Гройсман буде добрим прем’єром

Барна вважає, що Гройсман буде добрим прем’єром

Подальше перебування Арсенія Яценюка на посаді прем’єр-міністра загострить ситуацію в країні, про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив народний депутат від Тернопільщини, представник БПП Олег Барна.

“Я думаю, що не тільки суспільство, але й економічна еліта, маючи на увазі олігархат, зрозумів, що відставка Яценюка – неминуча, що подальше перебування його на посаді може загострити не тільки економічну, але й суспільну ситуацію в країні, що може привести до непоправних наслідків … Яценюк піде у відставку і настане час для деяких змін, які були передбачені в коаліційній угоді … зокрема в першу чергу реформування податкової системи, фіскальної служби, з якої треба з підпорядкування виключити митницю, негайне належне реформування правоохоронних органів, недопущення продажу землі і продовження мораторію на більш тривалий час”, – заявив він.

За його словами, найбільш прийнятною кандидатурою на посаду прем’єр-міністра є спікер ВР Володимир Гройсман.

“Найбільш прийнятною кандидатурою на посаду прем’єр-міністра є кандидатура Володимира Гройсмана, але справа не в тому – ми повинні змінити принцип формування кабінету міністрів, тобто не за принципом квот, а є кандидатура прем’єр-міністра і він підбирає собі команду, на яку може спиратися і розраховувати. Але ця людина, формує команду, несе повну відповідальність за діяльність свого уряду”, – заявив Барна.

Зазначимо, що сьогодні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк подав у відставку. У вівторок подання буде внесено в Раду.