Тернопільські ресторатори обіцяють смачно нагодувати тернополян. На фестивалі проведуть кулінарні майстер-класи, пригощатимуть варениками та іншими стравами борщем, грибною юшкою, капусняком, супами, а також варениками з картоплею, сиром, грибами, капустою, вишнями, чорницями пригощатимуть на гастрономічному фестивалі “Галицька дефіляда”.
Свято проведуть у Тернополі на Театральному майдані 26-27 жовтня. Господарями заходу будуть 10 тернопільських ресторанів. Офіційне відкриття о 15-00 26 жовтня
Ціни на страви будуть нижчими, ніж ресторанні, запевняють організатори фестивалю. А “Капустою засипаною”, яку всі ресторатори готуватимуть разом, пригощатимуть безкоштовно! Також гостей чекають цікаві кулінарні майстер-класи та розважальна програма.
Програма фестивалю
26 жовтня
9:00 – ярмарок органічної їжі (вул. Грушевського)
12:00 – початок фестивалю – концертна програма від духового оркестру міської ради
14:00 – 18:00 – дитячі забави (драмтеатр)
15:00- відкриття фестивалю
15:30 – концертна програма, виступатимуть народні та самодіяльні колективи, а також будуть конкурси на краще оформлення гарбуза
18:30-19:30 – приготування спільної страви – “Капуста засипана”
19:30–фаєр-шоу і виступ етнічних барабанів
21:00-концерт
Продовження фестивалю на території ресторанів учасників, де власники будуть обслуговувати клієнтів ресторану.
27 жовтня
13:00 – початок фестивалю
14:00–18:00 – дитячі забави, кулінарні майстер-класи для дітей (драмтеатр)
15:00 – концертна програма, розваги
16:00-18:00 – спортивні розваги (гирьові змагання, перетягування каната і т.д.)
У програмі другого дня фестивалю – представлення автентичної української кухні та приготування карпатської грибної юшки.
Єдине меню фестивалю
Перша справа:
· Борщ “Коза” – (“Коза”)
· Грибна юшка – (ресторан “Максим”)
· Капусняк – (“Кайпа1540”)
· Шурпа – (ресторан “Хутір”)
· Рибна юшка – (ресторан “Чумацький шлях”)
· Зупа гуляшова – (ресторан “Назарія”)
· Росіл з локшиною – (“Коловорот”)
· Гороховий суп – (“Самогонна ресторація”)
· Овочевий суп з фрикадельками – (ресторан “День і ніч”)
· Рубці – (ресторан “Рандеву”)
Вареники:
· З картоплею – (ресторан “Хутір”)
· Із сиром – (“Кайпа1540”)
· З картоплею та сиром – (“Коза”)
· З лівером – (ресторан “Хутір”)
· З гречаного борошна з гречкою та сиром – (ресторан “Рандеву”)
· З капустою – (“Коловорот”)
· з грибами – (“Самогонна ресторація”)
· З вишнями – (ресторан “Назарія”)
· Картопля із зеленню – (ресторан “День і ніч”)
· З чорницею – (ресторан “Максим”)
За інф. 20 хвилин