26-27 жовтяня центральий майдан Файного міста Тернополя перетвориться на ярмарок-ресторан. Так місто зустрічатиме другий гастрономічний фестиваль – «Галицька дефіляда».
Загалом господарями фестивалю будуть 10 ресторанів, хоч в Тернополі їх 100, додає ресторатор Максим Мариновський.
«Сподіваюсь, і вони до нас приєднаються наступного разу, – каже він. – Адже такі фестивалі ми плануємо проводити чотири рази на рік».
Програма «Галицької дефіляди» передбачає сільськогосподарський ярмарок, Михайло Гросуляк, вважає, що Тернопільщина має можливість зайняти вагоме місце в світовому русі за здорову і екологічну їжу. «Ми хочемо протягнути руку виробникам сільськогосподарської продукції, які виробляють правильний екологічний чистий продукт, а наші поварі гарно з нього готують їжу. Це буде проходити червоною ниткою через всю програму фестивалю»
В програмі фестивалю, приготування не лише традиційно галицьких страв (Борщу, Грибної юшки, рибної юшки, Розсолу з локшиною, та пирогів на різний смак), а й однієї – фестивальної страви, яку приготують господарі фестивалю – ресторатори власноруч. На цьому фестивалі це «Капуста засипана» – 26 жовтня з 18.30 до 19.30. В цей день, вони всі одягнуть фартухи і рукавички, щоб обслужити своїх клієнтів особисто.
В дні фестивалю на меню представлене на «Галицькій дефіляді» будуть символічні ціни. Адже, за словами Ігора Мамуса «Галицька дефіляда» має повернути традицію спільного гуляння».