Головна Новини Земельними “ділами” голів РДА зайнялася генрокуратура

Земельними “ділами” голів РДА зайнялася генрокуратура

земля

земляРеагуючи на депутатський запит народного депутата України, голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василя Деревляного, з Генпрокурати прийшов проміжний лист-відповідь. В листі йдеться про початок перевірки фактів зловживань головами РДА на Тернопільщині.

Нагадаємо, що 17 травня у стінах парламенту був озвучений депутатський запит народного депутата України Василя Деревляного щодо запобігання службовим зловживанням голів місцевих державних адміністрацій при розпорядженні землями державної власності, які розташовані за межами населених пунктів.

Проблема піднята Василем Деревляним вже вкотре, оскільки, захищаючи порушників та корупціонерів-чиновників, представники (в даному випадку) прокуратури Тернопільської області, вочевидь, забули про законність та свої посадові обов’язки.

«Проаналізувавши роботу прокуратури Тернопільської області за період 2010 – 2012 роки щодо запобігання службовим зловживанням голів місцевих державних адміністрацій при розпорядженні землею державної власності, реагування на такі порушення та їх усунення, а також притягнення осіб, винних у їх вчиненні, до встановленої Законом відповідальності, можна констатувати бездіяльність обласної прокуратури у зазначеній сфері правопорушень. При цьому, прокуратура проводила перевірку лише після депутатських звернень або звернень громадян, а керівники райдержадміністрацій, винні у прийнятті незаконних розпоряджень, не притягалися до відповідальності. А також, вже маючи інформацію про непоодинокі такі зловживання та ще й в різних районах області, прокуратурою до сьогоднішнього дня не було вжито заходів направлених на запобігання таким зловживанням голів райдержадміністрацій на території всієї Тернопільської області», – йдеться у депутатському запиті Василя Деревляного.

Проміжний лист-відповідь Генпрокуратури України: