Головна Новини Заступника прокурора закрили вдома і вдягнули браслет

Заступника прокурора закрили вдома і вдягнули браслет

25 лютого Тернопіль сколихнула звістка про спецоперацію детективів НАБУ, які проводили одночасно 40 обшуків в високопоставлених осіб місцевої міліції та прокуратур.

Керівництво трьох відомств звітувало про проведення успішної спецоперації та виявлення злочинної групи правохоронців.

11 січня цього року головна медсестра Тернопільського районного територіального медичного об’єднання звернулась з заявою до Національного антикорупційного бюро України, щодо вимагання у неї неправомірної вигоди службовими особами.

Група слідчих мала закрити провадження, яке знаходилась у провадженні Тернопільського районного відділення поліції Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області №12015210180000221 від 14.05.2015 за ознаками складів кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191; ч. 4 ст. 358; ч. 1 ст. 366 КК України.

А далі все складалося як в голівудському фльмі — медсестру викликали “на допит” мобільним телефоном та без проведення допиту повідомили, що її підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення.

Жінка звернулася до “потрібного” адвоката і закрутилося. Адвокат Молень, заступник начальника слідчого відділу та перший заступник керівника Тернопільської місцевої прокуратури вирішили заробити на медсестрі.

Адвокат повідомив, що за вирішення питання про непритягнення її до кримінальної відповідальності їй необхідно за його посередництвом передати посадовим особам СУ ГУ НП в Тернопільській області та прокуратури 4000 доларів США, погрожуючи повідомленням про підозру та подальшим ув’язненням. А згодом апетити зросли і з’явилася сума 12 тисяч “мертвих президентів”

У період з 03.02.2016 по 07.02.2016 службові особи СУ ГУ НП в Тернопільській області, Тернопільської місцевої прокуратури та прокуратури Тернопільскої області визначили спосіб закриття кримінального провадження відносно медсестри, а саме – службові особи СУ ГУ НП в Тернопільській області шляхом проведення слідчих (розшукових) дій складають процесуальні документи, з урахуванням відомої їм раніше інформації про невинуватість медсестри оформляють їх, а службові особи Тернопільської місцевої прокуратури отримують згоду у службових осіб прокуратури Тернопільської області щодо закриття кримінального провадження відносно підозрюваної, після чого закривають кримінальне провадження відносно медсестри, а службові особи Тернопільського районного відділення поліції Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області закривають провадження у цілому.

25 лютого внаслідок проведення спецоперації детективів НАБУ, СБУ і антикорупційної прокуратури 4 осіб затримано в Тернополі і оголошено про підозру, обрано запобіжні заходи.

Зокрема, адвокату Моленю Р. затримному в приміщенні СБУ в Тернопільській області судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою – 01 год. 30 хв. 14. 04. 2016 року та встановлено розмір застави у межах 500 мінімальних заробітних плат в сумі 689000 грн.

Осадця С. заступнику начальника слідчого управління ГУ НП в Тернопільській області який був затриманий в приміщенні СБУ, суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою та встановив розмір застави – 344500 грн.

Соколишину В.  першому заступнику керівника Тернопільської місцевої прокуратури, який затриманий у приміщенні УСБУ в Тернопільській області обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту на 60 днів, терміном до 27. 04. 2016 року включно та він буде носити електронний засіб контролю.

Рішення суду по четвертому учаснику злочинної схеми поки, не опубліковано в реєстрі судових рішень, але ми уважно стежимо з справою яку заварили у Тернополі детективи в дорогих шкарпетах.