Головна Новини З00 тисяч пенсіонерів перерахують пенсію

З00 тисяч пенсіонерів перерахують пенсію

Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Віра Мулявка взяла участь в програмі “Усім миром” на телеканалі «ТТБ» обласної державної телерадіокомпанії. У програмі йшлося про соціальні ініціативами Президента України Віктора Януковича.

Віра Мулявка, зокрема, сказала, що одним із напрямків стратегічних соціальних реформ Глави держави передбачено глибоку модернізацію сфери соціального забезпечення.

В першу чергу, це стосується пенсійного забезпечення наших громадян. Органи Фонду в області забезпечать реалізацію усіх заходів, передбачених соціальними ініціативами.

Процес “осучаснення” заробітної плати для обчислення пенсій торкнеться близько 296 тис. пенсіонерів області, яким пенсія призначена до 2008 року.

Починаючи з травня 2012 року вони додатково отримуватимуть щомісяця більше 100 грн. (в залежності від індивідуального коефіцієнта заробітної плати кожного одержувача пенсії). Більше 110 грн. становитимуть доплати до пенсій для членів сімей померлих інвалідів війни.

Поетапний перегляд розміру пенсій військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу, які залишили службу, розпочнеться з 1 липня поточного року. Зростуть і пенсійні виплати для учасників війни.

Також участь у програмі взяла начальник головного управління праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації Богдана Олексишин.