Головна Новини «З турботою про українське!» – гарантія якості

«З турботою про українське!» – гарантія якості

«З турботою про українське!»

«З турботою про українське!»В Україні для позначення якісних вітчизняних продуктів придумали нове маркування. Продукти, марковані новою емблемою зі словами «З турботою про українське!», з’являться у продажу вже з 18 січня. Про це розповів на прес-конференції в Києві голова Держспоживінспекціі Сергій Орєхов, передає УТ
Спеціальне маркування для якісних українських продуктів харчування розробила Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів та Центральна спілка споживчих товариств України (Укоопспілка). Орєхов зазначив, що наявність емблеми на товарі буде гарантією того, що продукт якісний і вироблений з української сировини на українському підприємстві.

Він підкреслив, що наклейка емблеми не здорожує продукцію, а її нанесення – виключно добровільне бажання виробника.

За словами голови Укоопспілки Владислава Гончаренка, підприємства Укоопспілки першими приєдналися до даної ініціативи, і на сьогодні вже 10 підприємств з 260, що входять в цю організацію, отримали право маркувати свою продукцію новою емблемою. Він зазначив, що асортимент продукції, яка буде мати нову емблему, в даний час налічує 5 позицій, у тому числі крупи, борошно, макаронні вироби, плодоовочева консервація та кондитерські вироби.

Гончаренко додав, що ця продукція буде доступна в першу чергу в роздрібній мережі Укоопспілки, яка розташована переважно в сільській місцевості. За його словами, це перший етап проекту, і в подальшому інші підприємства Укоопспілки будуть приєднуватися до даної ініціативи.

Орєхов зазначив, що до цієї ініціативи можуть приєднатися всі українські виробники і торговельні мережі, але не кожен виробник зможе отримати право брендувати своюї продукти даною емблемою.

«Продукти мають бути зроблені з української сировини і відповідати стандартам якості, що діють в Україні», – підкреслив він.

За словами ініціаторів акції, її головне завдання – надати можливість жителям Україні знати, де зроблені продукти харчування, які вони купують, і право вибору: купувати продукти українських виробників або іноземні аналоги.

Як повідомлялося раніше, Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики виявив генетично модифіковані організми у 5,9 % харчових продуктів, які виготовляються в Україні.