Головна Новини З Копичинецької колонії втік в’язень

З Копичинецької колонії втік в’язень

клоніяЗасудженого, що відбував покарання у Копичинецькій колонії, який 30 вересня втік з контрагентського об’єкта, затримано вранці 3 жовтня. За фактом втечі ув’язненого прокуратурою Гусятинського району проводиться досудове розслідування щодо службових осіб Копичинецької ВК-112 – повідомляє Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Засуджений, що відбував покарання у Копичинецькій виправній колонії №112, у серпні цього року переведений із дільниці ресоціалізації до дільниці соціальної реабілітації цієї ж колонії.
30 вересня цього року на контрагентському об’єкті під час вечірньої перевірки було виявлено відсутність ув’язненого. Працівниками ДПтСУ в області та Копичинецької ВК №112 проводились першочергові заходи з встановлення місця знаходження втікача. На його розшук та затримання було орієнтовано всі органи внутрішніх справ УМВС України в областях а також працівників інших правоохоронних органів.
Станом на 3 жовтня цього року втікача затримано.
За фактом втечі ув’язненого прокуратурою Гусятинського району проводиться досудове розслідування щодо вчинення службовими особами Копичинецької ВК-112 кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 статті 367 КК України (Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов”язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб).

Санкція статті передбачає штраф від двохсот п”ятдесяти до п”ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.