Головна Новини Виявляється що хлопець який “зірвав канабіс” зізнався у злочині

Виявляється що хлопець який “зірвав канабіс” зізнався у злочині

злочинІнформація, опублікована 19 листопада 2014 року в одному з місцевих інтернет-видань, щодо діяльності прокуратури м. Тернополя у сфері державного обвинувачення, містить неточності.

Зокрема, це стосується засудження тернополянина за ознаками кримінального правопорушення за ч.1. ст. 309 КК України (незаконне придбання, виготовлення, зберігання наркотичного засобу без мети збуту).
В процесі досудового розслідування було встановлено, що тернополянин Ю. у кінці жовтня 2012 року поблизу заправки в обласному центрі знайшов рослину коноплі та виготовив з неї заборонений наркотичний засіб – канабіс.
Під час обшуку було виявлено та вилучено чотири паперових згортки, всередині яких знаходилась подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору, яка є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено, – канабісом, маса якого становить 8,24 грама; мішок із полімерного матеріалу білого кольору, всередині якого знаходилась засушена рослина та її фрагменти зеленого кольору, яка є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено, – канабісом, маса якого в перерахунку на суху речовину становить 10,55 грама.
Під час судового слухання, обвинувачений визнав вину, щиро каявся, активно сприяв розкриттю злочину та відмовився від подання апеляційної скарги.
На даний час, рішення суду вступило в силу та передбачає стягнення із засудженого штрафу в розмірі 850 гривень та відшкодування судових витрат.