Головна Новини Виборів може не бути, нема за що друкувати бюлетені

Виборів може не бути, нема за що друкувати бюлетені

вибори

вибориЦентральна виборча комісія вважає, що недостатнє фінансування перешкоджає належної підготовки та проведення виборів Верховної Ради.

Про це йдеться в повідомленні комісії, передає Цензор.НЕТ з посиланням на Українські Новини.

 “ЦВК відзначає, що відсутність необхідних коштів виключить належну підготовку і проведення чергових парламентських виборів”, – сказано в ньому.

16 лютого відбулася засідання Центрвиборчкому, на якому голові комісії Володимиру Шаповалу було доручено проінформувати Президента Віктора Януковича, голови Ради Володимира Литвина і прем’єр-міністра Миколи Азарова про необхідність законодавчого врегулювання питання збільшення фінансування підготовки і проведення виборів парламенту в жовтні.

ЦВК зазначає, що уряд при підготовці державного бюджету на 2012 рік не врахував повною мірою пропозиції комісії щодо обсягів фінансування видатків на реалізацію заходів, пов’язаних з виборами.

Центрвиборчком вважає, що передбачені в держбюджеті кошти дозволяють забезпечити тільки фінансування витрат на оплату праці членів окружних і дільничних виборчих комісій та осіб, які залучаються до роботи у виборчих комісіях, а також часткове виготовлення виборчих бюлетенів.