Головна Новини Вірменська українська молодь не говорить українською – це найбільша проблема

Вірменська українська молодь не говорить українською – це найбільша проблема

nU4fauYqgecНа Тернопільщині триває «Форум української молоді діаспори «Тернопіль2013»», на який приїхали представники Молдови, Румунії, Болгарії, Польщі, Росії, Вірменії, Киргизії, Іспанії.

Знайомтеся – представниця з Вірменії Мері Тирацуян, голова української молодіжної організації «Юність», яка офіційно зареєстрована 2012 року.

Які твої корені з України?

Усі ми є уже 2-3 поколінням українців. Моя бабуся була із Запоріжжя. Вона мені розказувала про Україну. У когось бабусі, у когось батьки переїхали з України у Вірменію.

Можна сказати, що ми є останнє покоління, бо після нас буде не те. Але наразі у Вірменії ще є приблизно 1600 етнічних українців та 1000 громадян України.

Ти дуже гарно розмовляєш українською. Як вивчила її?

Сама вивчила українську мову, бо є головою української молодіжної організації. У нас є недільна школа, але цих знань не достатньо, щоб вільно говорити. На жаль, наша молодь не говорить українською. Це найбільша проблема, яку треба вирішити.

Якісь заходи ваша організація буде проводити з українською молоддю?

Ми маємо написати проект на грант, щоб реалізувати міжнародний проект з Україною. Наразі ми підписали договір співробітництва з вірменськими молодіжними ГО, СК
УМО та Молодим Народним Рухом.

http://vk.com/diasporauternopoli?w=wall-57228087_25%2Fall