Головна Новини Війти які попалися прокурорам пересядуть з крісел в центри зайнятості?

Війти які попалися прокурорам пересядуть з крісел в центри зайнятості?

суд

судПрокуратурою Борщівського району заявлено позов до суду щодо визнання незаконним рішення сесії Пилипченської сільської ради, в частині ненадання згоди на звільнення із займаної посади голови села, який вчинив корупційне правопорушення.

У ході прокурорської перевірки встановлено, що постановою районного суду, яка набрала законної сили, сільського голову визнано винним у скоєнні корупційного правопорушення та накладено на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі 850 гривень з конфіскацією отриманої винагороди.
Відповідно до Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції», особи, яких притягнуто до кримінальної або адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення, пов’язані з порушенням обмежень, передбачених законом, підлягають звільненню з відповідних посад в триденний строк з дня отримання органом місцевого самоврядування копії відповідного судового рішення, яке набрало законної сили.
Однак, всупереч діючому законодавству сесією сільської ради, за результатами розгляду зазначеної постанови суду, прийнято незаконне рішення про попередження сільського голови, але із займаної посади його не звільнено.
За таких обставин, прокурор Борщівського району звернувся з позовом до Тернопільського окружного адміністративного суду про визнання рішення Пилипченської сільської ради, в частині ненадання згоди на звільнення голови села, незаконним.
Окрім того, аналогічні позови до районних судів заявлено прокурорами Козівського, Зборівського, Бережанського та Гусятинського районів.