Головна Новини ВІйськова прокуратура порушила провадження проти службових осіб підприємства

ВІйськова прокуратура порушила провадження проти службових осіб підприємства

Військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону виявлені порушення кримінально-караного характеру на одному з підприємств Тернопільщини.

Упродовж 2012-2016 років службові особи одного з підприємств, виконавця державного оборонного замовлення, не вживали заходів задля стягнення 164 тис грн простроченої дебіторської заборгованості, унаслідок чого підприємству завдано тяжких наслідків.

Як повідомив заступник військового прокурора Тернопільського гарнізону Юрій Табака, 16 лютого 2016 року прокуратурою за даним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 367 КК України передбачає покарання позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.