Головна Новини Військова кафедра стане доступна всім студентам

Військова кафедра стане доступна всім студентам

Армія

АрміяВерховна Рада Україна прийняла урядові зміни до ст.11 закону «Про військовий обов’язок і військову службу», що стосуються підготовки офіцерів запасу, передає zn.ua

За відповідний законопроект Кабінету міністрів № 9333 проголосували 282 народних депутата у вівторок, 10 грудня.

Законом Кабінету міністрів надано повноваження визначати перелік вузів, на базі яких буде здійснюватися військова підготовка громадян України за програмою підготовки офіцерів запасу.

Змінами також дозволено студентам всіх вузів України III або IV рівня акредитації з денною формою навчання, як визначено ч.2 статті 11 закону «Про військовий обов’язок і військову службу», проходити військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу на базі цих навчальних закладів.

Нагадаємо, як раніше повідомляла прес-служба Кабміну, в існуючий перелік з 33 вузів, на базі яких до цих пір здійснювалася підготовка офіцерів запасу, включені також ще 140 вищих навчальних закладів, студенти яких зможуть проходити «воєнку» на базі цих 33 вузів.

У той же час, представляючи даний законопроект з трибуни парламенту, голова профільного комітету Анатолій Гриценко зазначив, що підготовка офіцерів запасу значно спотворена з точки зору мотивації.

«Багато студентів сьогодні йдуть навчатися за програмою офіцерів запасу не тому, що хочуть стати ними, а тому, що не хочуть проходити строкову службу, – заявив А. Гриценко. – Саме тому на засіданні Комітету з питань нацбезпеки і оборони важливо було те, що міністр оборони запевнив – впровадженням запропонованих законопроектом змін не буде збільшуватися чисельність, то є замовлення з боку держави на підготовку офіцерів запасу, і тим самим не буде погіршуватися професійний рівень тих, хто йде на строкову службу », – підкреслив він.