Головна Новини Відпуск в одні руки ліків із кодеїном обмежать

Відпуск в одні руки ліків із кодеїном обмежать

Кількість лікарських засобів зі змістом кодеїну, що продаватимуться одній людині, буде обмежена. Відповідні вимоги за результатами наради з опрацювання питань стосовно контролю за обігом комбінованих лікарських засобів, що містять кодеїн, будуть внесені до проекту наказу Міністерства охорони здоров’я України.

“Ми сподіваємося, що квотування продажу кодеїнвмістних препаратів в одні руки сприятиме зменшенню їх вживання громадянами, що купують їх, аби використати за медичним призначенням”, – підкреслив Голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов.

Голова Держлікслужби України також зауважив, що заборонні заходи не мають зачепити інтереси громадян, які вживають дані препарати з лікувальною метою. “Ми маємо пам’ятати, що ці комбіновані препарати, які у своєму складі містять кодеїн та інші складові, є достатньо ефективним засобом для купірування синдрому кашлю. Завдання медиків – не тільки боротьба з наркозалежністю, але й забезпечення фізичної доступності українських громадян до необхідних лікарських засобів, особливо коли мова йде про наших маленьких пацієнтів”, – наголосив Олексій Соловйов – повідомляє Номер один