Головна Новини Вчора губернатор опинився на місці надзвичайної ситуації

Вчора губернатор опинився на місці надзвичайної ситуації

З метою ознайомлення із станом ліквідації наслідків негоди, яка в ніч з 9 на 10 липня завдала збитків низці населених пунктів Борщівського району, голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян відвідав Борщівщину.

Разом із керівництвом району голова ОДА побував у селах Густин, Бурдяківці, Цигани, поспілкувався із сільськими головами, мешканцями населених пунктів, провів нараду з фахівцями, задіяними до ліквідації наслідків негоди.

Як повідомили служби цивільного захисту населення, в ніч з 9 на 10 липня, внаслідок випадання атмосферних опадів у вигляді дощу з поривами сильного вітру, низці населених пунктах Борщівського районів було завдано матеріальних збитків приватному сектору, суб’єктам господарської діяльності та населенню.

Так у селі Цигани було частково пошкоджено покрівлі 30 житлових будинків, повалено 35 дерев. У Бурдяківцях пошкоджено 6 житлових будинків, вимито водою 2 км. дороги, повалено 50 дерев, у Гуштині повалено 30 дерев. В ряді сіл було відсутнє енергопостачання та телефонний зв’язок.

«Хочу відзначити, що завдяки оперативним та злагодженим діям керівництва райдержадміністрації, сільських голів, всіх відповідних служб, фактично за добу було відновлено енергопостачання, встановлено електроопори, які повалив вітер, розчищено дороги від зламаних дерев, завезено матеріали для ремонту пошкоджених ділянок доріг, вирішено питання заміни шиферу в хатах та об’єктах соціальної сфери, які пошкодила негода. Я дякую усім, хто оперативно відреагував на ситуацію, у стислі терміни, якісно та професійно надав допомогу людям», – підсумував голова ОДА Валентин Хоптян.