Головна Новини В ТНПУ готуватимуть дизайнерів

В ТНПУ готуватимуть дизайнерів

дизайн

дизайнЗважаючи на те, що у Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка створена належна матеріально-технічна база та є висококваліфіковані фахівці-біологи, а в Інституті мистецтв фахівці з декоративно-прикладного мистецтва та дизайну, університет вийшов з клопотанням перед Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України про надання ліцензії на провадження підготовки фахівців напряму 7.02020701 «Дизайн» (за видами) за освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст».

Тернопільщина є центром у західному регіоні, де найбільш розвинуте садово-паркове мистецтво та мистецтво озеленення території. У 2005 році за Указом Президента України створено Національний заповідник «Замки Тернопільщини», адже на території Тернопільщини знаходиться тридцять чотири замки і замкові споруди із ста всеукраїнських. Згідно з Указами Президента України від 2009 та 2010 рр. створено національні природні парки Дністровський каньйон і Кременецькі гори.

Відповідно до адміністративно-територіального поділу область налічує 16 міст, 19 селищ міського типу, 1017 сільських населених пунктів, через які проходять туристичні маршрути, що вимагає створення комфортного, гармонійного, предметного середовища.

Враховуючи історичні аспекти створення об’єктів садово-паркового мистецтва Тернопільщини, – дендропарків у Гермаківці, в м. Хоросткові, дендропарку в с. Рай на Бережанщині, Кременецького ботанічного саду,  державного природного заповідника «Медобори», Голицького ботаніко-етномологічного заказника загальнодержавного значення, гідропарку в м. Тернополі, постало питання про підготовку фахівців, які могли б займатися реставрацією і реконструкцією старих парків та скверів та створенням нових форм ландшафтних територій та предметного середовища.

Джерело: biznesoblast.com