Головна Новини В Теребовлянському районі виявили цілий арсенал!

В Теребовлянському районі виявили цілий арсенал!

Бомба

БомбаЩороку земля ніби виштовхує зі своїх надр все нові і нові вибухонебезпечні предмети часів Великої Вітчизняної війни, які й до сьогодні не втратили своєї смертоносної сили. Лише з початку 2012 року на Тернопільщині піротехніками МНС виявлено та знешкоджено 270 одиниць боєприпасів часів минулих війн. Найбільше небезпечних залишків війни з’являється на поверхні весною, оскільки з підсиханням земля виштовхує вибухонебезпечні предмети, які знаходилися в ній десятиліттями.

10 травня в селі Застіноче Теребовлянського району  під час обстеження території групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Територіального управління МНС в Тернопільській області виявлено 30 артилерійських снарядів калібру 75 мм. часів Другої світової війни.

Шановні громадяни! У разі виявлення підозрілого предмету, огородіть його добре видимим орієнтиром та повідомте про знахідку до служби порятунку за номером «101», вказавши місце знаходження небезпечного предмета. Пам’ятайте: брати вибухонебезпечний предмет у руки, переносити його, кидати у вогонь, стукати чи бити по ньому, розбирати — смертельно небезпечно! Не залишайте без нагляду дітей, пояснюйте їм як треба поводитися у разі виявлення підозрілого предмету!

Пам’ятайте, дотримання цих правил допоможе зберегти здоров’я і життя!