Головна Новини В сільських радах буде по шість депутатів, а в міських максимум 50?

В сільських радах буде по шість депутатів, а в міських максимум 50?

deputat.te.uaДепутатка яка закінчила гімназію у Підволочиську на Тернопільщині Ганна Гопко ініціювала зменшення кількості депутатів у місцевих радах.  Зокрема пропонується для сільських рад скоротити кількість депутатів до  6, для селищних рад – 8 депутатів, для міських рад – від 14 до 50 депутатів (залежно від населення міста), для районних у місті рад – 15 депутатів.

 Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” (щодо зменшення загального складу місцевих рад).

Законопроект  1150-1  внесений групою депутатів 12.12.2014.

Народні обранці вважають,що агальна чисельність депутатів місцевих рад в Україні становить близько 240 тисяч осіб, а це значно перевищує чисельність місцевих депутатів у інших європейських державах, включаючи держави, більші за населенням від України. Законопроект передбачає скорочення до 80 тис.

Однією з причин такого становища є надмірний кількісний склад депутатів місцевих Рад, що не сприяє формуванню якісного депутатського корпусу і призводить до невиправданих видатків на утримання місцевих рад. Про це йдеться у пояснювальній записці до Законопроекту.