Головна Новини В облраді вважають що Каплуну не місце біля дітей

В облраді вважають що Каплуну не місце біля дітей

Тимчасова контрольна комісія Тернопільської обласної ради вирішила докладно вивчити ситуацію у  Тернопільському вищому професійному училищі ресторанного сервісу і торгівлі

Відповідно до рішення Тернопільської обласної ради від 10 лютого 2016 року № 90 «Про утворення та обрання тимчасової контрольна комісії Тернопільської обласної ради з виявлення фактів порушення законодавства та можливих зловживань керівництвом і працівниками державного професійно-технічного навчального закладу «Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» така комісія була створена. До її складу увійшли представники усіх фракцій – Орест Винницький, Володимир Іванишин, Володимир Тимчишин, Наталія Масник, Петро Сліпець, Андрій Цибульський, Сергій Швець, головує – Ігор Баконь.

Сьогодні, 24 лютого, відбулося засідання комісії, у якому взяв участь заступник голови облради Любомир Крупа. Депутати одноголосно засудили дії колишнього директора закладу та підтримали його звільнення. Зокрема Орест Винницький підкресли, що це навчальний заклад виховує молодь. «Кого ми хочемо отримати на завершенні навчання творчих, вільних особистостей, чи безсловесних рабів!»- наголосив депутат.

Члени комісії вирішили досконало дослідити ситуацію в училищі, документи, поспілкуватися із педагогічним та учнівським колективом, обговорити відповідність займаним посадам керівників та працівників, вивчити моральний клімат у закладі тощо.

Любомир Крупа зазначив, що тоталітарному керівнику, щодо якого зараз триває кримінальне провадження, не місце поряд із дітьми. «На жаль,- сказав заступник голови облради, – незмінні по 20 – 30 років керівники вважають себе недоторканними та всемогутніми, це і породжує автократичний стиль роботи та безкарність. Обласна рада боротиметься із таким явищем. Воно викликає обурення в суспільстві та є вкрай ганебним».