Головна Новини В області 5 таборів виховують працею

В області 5 таборів виховують працею

діти

дітиНа важливості забезпечення в області належних умов для проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2012 року наголосив під час розширеного засідання колегії ОДА голова облдержадміністрації Валентин Хоптян.

Він зазначив, що організація якісного, повноцінного, безпечного оздоровлення та відпочинку дітей є  одним із пріоритетних напрямків діяльності органів виконавчої влади області, а тому цьому питанню буде приділено особливу увагу.

Як доповіла членам колегії начальник управління у справах сім’ї та молоді Наталія Найчук, у 2012 році в області функціонуватимуть 432 заклади оздоровлення та відпочинку, з них: 12 стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку, 5 дитячих санаторіїв, 403 табори з денним перебуванням  дітей,  5 таборів праці та відпочинку, 7 наметових містечок.

Загалом на Тернопільщині влітку 2012 року заплановано охопити оздоровленням та відпочинком 70 тис дітей, що становить 60% від кількості дітей шкільного віку, які проживають на території області.

Для проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2012 року обласним бюджетом передбачено 2 млн. 367 тис. 800 гривень. Місцевими бюджетами передбачено 2 млн. 272 тис. 300 гривень для організації оздоровлення та відпочинку дітей.

У 2012 році  для здійснення часткової оплати вартості путівок на оздоровлення дітей передбачено 2 млн. 152 тис. гривень. Обласна рада профспілок передбачила 500 тис. грн. на проведення оздоровлення та відпочинку дітей.

У всіх дитячих оздоровчих закладах здійснюються  підготовчі роботи для організації належного рівня відкриття закладів. Лише у оздоровчому закладі “Орлятко” у м.Теребовля роботи не розпочаті, на даний час проводиться лише благоустрій територій.

Питання безпеки діяльності дитячих оздоровчих закладів розглянуто на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Керівників оздоровчих закладів зобов’язано забезпечити поетапне облаштування усіх закладів системами пожежної безпеки.

«Завдання щодо оздоровлення дітей, поставлені Президентом та Урядом, будуть виконані в повному обсязі та належному рівні», – запевнила Наталія Найчук.