Головна Новини В бучацькому відділі освіти великі фінансові втрати

В бучацькому відділі освіти великі фінансові втрати

гроші

грошіФахівці Держфінінспекції в Тернопільській області провели планову ревізію фінансово-господарської діяльності відділу освіти Бучацької районної державної адміністрації. Під час ревізії було виявлено фінансових порушень на суму понад 1,5 млн грн, в тому числі таких, що призвели до втрат 261 тис. грн. До речі, усі втрати уже відшкодовані.

Зокрема, районним бюджетом у 2011 році недоотримано майже 52 тис. грн, повернутих відділу освіти Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за попередній рік.

Значна частина порушень стосується заробітної плати, нарахувань та надбавок до неї. У зв’язку з цим фінансові втрати включно з зайво перерахованими коштами в державні цільові фонди сягнули майже 113 тис. грн.

У результаті внесення недостовірних даних до первинних бухгалтерських документів допущено завищення вартості ремонтно-будівельних робіт на суму понад 84 тис. грн.

Ще майже 5 тис. грн втрат виникли внаслідок списання коштів на видатки без отримання товарів та послуг, зайвого списання та недостачі товарно-матеріальних цінностей.

І, нарешті, близько 8 тис. грн відділ освіти незаконно витратив на покриття комунальних послуг, спожитих орендарями.

Про результати ревізії проінформовано прокуратуру району та СБУ в Тернопільській області.

До адміністративної відповідальності притягнено 31 особу, до дисциплінарної –  2 особи. Двох працівників відділу освіти звільнено з займаних посад – повідомили у Прес-службі Держфінінспекції в Тернопільській області.