Головна Новини В Бучацькому районі від ям на дорогах відлякують опудалами (фото)

В Бучацькому районі від ям на дорогах відлякують опудалами (фото)

Сумне становище вітчизняних автодоріг стало таким звичним явищем,що обурюватися люди вже втомилися . В окремих випадках ями на дорогах перетворилися вже на місцеву екзотику, а народний гумор надає їм особливого шарму. Яскравий приклад маємо у Золотому Потоці Бучацького – окрім Палац Потоцького та інших історичних цікавинок тут тепер можна полюбуватися і … «потіцькою лялькою».

На «символ сьогодення» люди їдуть подивитися із близьких та далеких сіл району. На створення такого цікавого «туристичного» об’єкту місцеву дітлашню надихнула автодорівська безвихідь. Майже при самому в’їзді до селища на центральній дорозі вже місяць тому утворилося провалля. Вдень його ще можна побачити і об’їхати, а от вночі – небезпечно. Щоб якось вберегти водіїв від лиха, люди поставили дерев’яний триніг і накинули на нього стару шматину. Якогось ранку замість «тринога з шматою» над проваллям з’явилася «елегантна модниця», вбрана в спідницю, кофту, капелюшок, а з боку мала прилаштовану сумочку з якої стирчали стодоларові купюри, які хоч і були бутафорні, але викликали в декого неймовірну цікавість. На «панночку» почали задивлятися перехожі та водії, а провалля вже не дратувало зовсім. Замість традиційних в такому випадку водійських матюків, чувся веселий сміх та радісне здивування фантазією того, хто це зробив.

Люди в селищі кажуть, що така ідея виникла у дітей, які мешкають на цій вулиці. Окрилені успіхом юні модельєри вирішили не зупинятися на досягнутому – тепер майже кожного ранку «потіцька лялька» зустрічає подорожуючих у новому «прикиді». Коли 1 та 2 червня святкувалися випускні вечори, то «дамочка» красувалася у синьому випускному платті. З настанням погожих сонячних днів на неї вдягли чорні окуляри і косинку. Незмінною залишається коричнева сумочка, або як кажуть місцеві мешканці – «торебка», на якій написано : поможіть, хто чим може. Лише тоді, коли «потіцька лялька» продемонструвала добрячу кількість модних ансамблів, дорожники спромоглися виставити попереджувальні знаки про провалля на центральній дорозі Золотого Потоку.
Ярослава Шмига, редактор районного радіомовлення, Бучацькі новини