Головна Новини Уточнити дані для отримання “вітіної тисячі” можна на сайті та за телефоном

Уточнити дані для отримання “вітіної тисячі” можна на сайті та за телефоном

гроші

грошіУточнити дані вкладникам можна: на сайті Ощадбанку, за тел. +38 044 364 21 21, чи безкоштовно 0 800 212 000

“Ощадбанк” продовжує уточнення даних вкладників “Ощадбанку” колишнього Радянського Союзу, яке почали 2 квітня цього року. Наразі до банку звернулося понад 530 тисяч вкладників. Із них 450 тисяч людей зателефонували на “гарячу телефонну лінію”, близько 80-ти тисяч вкладників скористалися інтернет-сайтом банку. Люди, які не отримали гроші впродовж 2008 року та дані про яких внесено до реєстру вкладників заощаджень громадян до 1 січня 2012 отримають гроші вже до кінця цього року. З вересня “Ощадбанк” продовжить реєстрацію тих вкладників, які не були зареєстровані до першого січня 2012. Але гроші ці люди отримають вже у наступному році.

Із 2 квітня “Ощадбанк” розпочав уточнення даних вкладників, які не отримали впродовж 2008 року компенсаційні гроші, але станом на перше січня цього року були внесені до реєстру вкладників. На Тернопільщині у 2008 році по одній тисячі гривень отримали близько ста сорока чотирьох тисяч вкладників, залишилося ще близько ста сімдесяти тисяч людей. 12 квітня цього року Верховна рада України внесла зміни до державного бюджету на 2012 рік і передбачила понад шість мільярдів гривень на компенсацію вкладникам “Ощадбанку” колишнього Радянського Союзу. Наразі проводять актуалізацію, щоб визначити точну кількість тих, хто має право отримати гроші. Уточниити свої дані можна на сайті “Ощадбанку” або ж за допомогою телефона.

Ярослав СОЛЯР начальник філії “Тернопільське обласне управління АТ “Ощадбанк”

Є два номери телефона. Телефон гарячої лінії: 0800212000 – це безкоштовний телефон стаціонарної мережі і другий номер телефону – за тарифами “Укртелекому”: 044364212.

Аби уникнути черги та для зручності людей визначили порядок отримання інформації про місце і час уточнення даних вкладників, яким на перше січня виповнилося вісімдесят і більше років – з 2 до 20 квітня, 70-79 років – з 21 квітня до 20 травня, 60-69 років – з 21 травня до 20 червня, 50-59 років – з 21 червня до 20 липня, до 50 років – з 21 липня. Люди, які включені у реєстр станом на 1 січня 2012 року і зараз актуалізуються, зможуть отримати компенсаційні виплати в розмірі до однієї тисячі гривень до кінця цього року. Гроші нарахують на платіжну картку.

Роман РОМАНИК керівник управління Нацбанку в Тернопільській області

Платіжна картка буде видаватися безкоштовно, термін дії платіжної картки – три роки. Тобто це дасть можливість використовувати компенсаційні гроші і в наступних роках. Карткою можна буде розраховуватися в торгових закладах, які обслуговуються в мережі “Ощадбанку”, можна буде оплатити комунальні послуги, здійснити переказ грошей, зняти готівку, комісія за ці операції не знімається.

Люди похилого віку, які не можуть прийти в банк самі, можуть довірити цю процедуру своїм родичам чи знайомим.

Василь ГЕЦЬКО заступник голови Тернопільської облдержадміністрації

Є можливість скористатися довіреністю, тому послугами так званих посередників не радили б користатися, бо вони виходять за межі логіки утримання компенсаційних виплат.

Довіреність, каже Василь Гецько, не потребує нотаріального посвідчення, тобто додаткових витрат на це у людей не буде. А вже з вересня “Ощадбанк” продовжить реєстрацію тих вкладників, які не були зареєстровані до першого січня 2012. Але гроші ці люди отримають вже в наступному році, повідомляє ТВ4