Головна Новини “Укравтодор” не виплачує зарплат своїм працівникам

“Укравтодор” не виплачує зарплат своїм працівникам

дорогаНародний депутат України Володимир Бойко направив депутатське звернення до Генерального прокурора України Віктора Пшонки з приводу негайного погашення заборгованості із заробітної плати працівникам дорожніх господарств. 

З цього приводу на засіданні Верховної Ради України 21 червня 2013 року вже виголошувався депутатський запит першого заступника голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

В результаті перевірки встановлено, що із 91 підприємства, підпорядкованих Державному агентству автомобільних доріг України «Укравтодор» – на 47 виявлена заборгованість по заробітній платі.

Таким чином, після запиту Володимира Бойка, керівникам підприємств внесено 83 приписи про усунення виявлених порушень, складено та направлено до місцевих судів 69 протоколів про адміністративні правопорушення за частиною першою статті 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення та 4 протоколи за статтею 412 КУпАП України. За невиконання законних вимог державних інспекторів праці щодо усунення виявлених порушень законодавства про працю до адміністративної відповідальності за статтею 1886 КУпАП України притягнуті 8 посадових осіб дорожніх підприємств. Матеріали 9 перевірок направлені до правоохоронних органів у зв’язку із ознаками злочину, передбаченого статтею 175 Кримінального кодексу України. Також внесено 28 подань про притягнення винних службових осіб до дисциплінарної відповідальності.

За словами Володимира Бойка, влада частково виплатила працівникам дорожніх господарств заробітну плату, однак невиплаченими залишаються кошти за червень – серпень 2013 року.

– Така ситуація чітко демонструє бездарність дій сьогоднішньої влади, – каже народний депутат. – Після працівників дорожніх господарств заборгованість може поширитись і на освітян, лікарів, працівників культури та місцевого самоврядування.

Володимир Бойко вимагає від Генерального прокурора негайно припинити порушення прав працівників дорожніх господарств, а винних осіб притягнути до кримінальної відповідальності.

14880ff428dda09ce4330b0e8f13bd6d