Головна Новини У Тернополі під час повномасштабної війни народилася перша трійня

У Тернополі під час повномасштабної війни народилася перша трійня

Уперше від початку повномасштабного вторгнення в Тернопільському перинатальному центрі “Мати і дитина” народилася трійня.

Мама немовлят 32-річна Діана Поберезька розповіла Суспільному, що народила двох хлопчиків та одну дівчинку.

За її словами, вони зараз перебувають у відділенні інтенсивної терапії у кювезах. Для дітей уже обрали імена.

Діана Поберезька, мати трійнят

Діана Поберезька, мати немовлят. Суспільне Тернопіль

“Дівчинку відразу вирішили назвати Златою. Для хлопців розглядали імена Владислав і Савелій. Остаточно зупинились на Владиславі, Дем’яну та Златі”.

Жінка народила на 33 тижні вагітності. Їй зробили кесарів розтин. Це перша вагітність.

“Після лікування запропонували зробити екстракорпоральне запліднення. Ми подумали й пішли на такий етап. Нам сказали, що буде двійня, бо підсаджували два ембріони, але один поділився і народилася трійня”.

Завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених Неля Скубенко розповіла, від початку війни у Тернополі народилася перша трійня.

Неля Скубенко, завідувачка відділення інтенсивної терапії перинатального центру "Мати і дитина"

Неля Скубенко, завідувачка відділення інтенсивної терапії. Суспільне Тернопіль

“За існування перинатального центру як такого і відділення інтенсивної терапії новонароджених це вже десята трійня. Ми знали за цю мамочку з 30 тижня, коли вона у нас лежала. Ми її підтримували, просили, щоби вона і малюки були чемні, щоб вдалося протягнути вагітність якомога довше, щоб дітки були більш зрілі, оскільки це полегшує їхнє виходжування”.

Неля Скубенко каже, цьогоріч у відділенні інтенсивної терапії виходили 134 дитини, з них 39 — недоношених, вагою до півтора кілограма.

Новонароджені перебувають у відділенні інтенсивної терапії у кювезах

Трійнята перебувають у відділенні інтенсивної терапії у кювезах. Суспільне Тернопіль

“Залучаємо матерів до догляду за своїми дітками, двері реанімації відчинені цілодобово. Виходжуємо діток методом кенгуру. Якщо стан дитини стабілізується, тоді по черзі кожного малюка вкладаємо на груди”.

Немовлята у кювезах

Трійнята у кювезах. Суспільне Тернопіль

Новонароджена трійня буде у відділенні інтенсивної терапії доти, доки діти не зможуть самостійно дихати, повідомила Неля Скубенко.