Головна Новини У Тернополі обговорили перспективу підписання Угоди про Асоціацію з ЄС

У Тернополі обговорили перспективу підписання Угоди про Асоціацію з ЄС

11_23_9490427 вересня, в приміщенні Тернопільської облради відбувся круглий стіл на тему «10-а Ялтинська щорічна зустріч (YES) – українські євро-перспективи», який організувала Тернопільська експертна група. Участь у дискусії взяли перший заступник голови облради Сергій Тарашевський, народний депутат Ігор Побер, заступник міського голови Леонід Бицюра, представники різних партій, громадських організацій, ЗМІ, експерти-науковці.

Майже усі учасники підтримали Євро інтеграційні прагнення України.

           Разом з тим Сергій Тарашевський зазначив: «Нинішні прагнення України до повномасштабної участі в політичному й економічному житті Європи, безперечно,  логічно зумовлені геополітичним розташуванням нашої держави, ментальністю нашого народу. Таким чином євроінтеграційний напрямок України є абсолютно логічний та природній. Проте, на жаль, деякі політики, декларуючи на словах підтримку європейським демократичним цінностям, на ділі чинять авторитарно. Взявши в заручники усю область, блокуючи роботу сесії обласної ради, не приймаючи бюджет, соціальним терором вирішують особисті питання. Нинішня ситуація в краї надзвичайно загрозлива – з огляду на відсутність коштів у першу чергу на заклади охорони здоров’я, освіти,  соціальної сфери  за політичні чвари навколо посади голови обласної ради   краяни можуть поплатитись власними життями. Чи візьмуть на себе організатори блокування роботи обласної ради відповідальність? І як це співвідноситьсь із їх євроінтеграційною риторикою? Тому відповімо перш за все собі – чи готові ми діяти у рамках демократії, відповідально, згідно букви закону?!»

« На запитання Віталія Кличка чи готовий Гарант взяти на себе відповідальність у випадку непідписання Угоди,  Янукович не дав чіткої відповіді, – наголосив  Ігор Побер. – Вочевидь, Президент вирішив, що зможе сидіти на двох стільцях. Та дарма. Щодо тиску Росії на Україну, то чим більшим він буде, тим менше українців хотітиме до Митного союзу» – заявив Ігор Побер .

За словами «ударівця», РФ варто нарешті зрозуміти, що Україна зробила свій вибір. Тож Росії залишається лише змиритися з цим і для свого ж блага не обривати торгівельні зв’язки з Україною.

Позиція КПУ.