Головна Новини У Тернополі міліцейський скандал із побиттям неповнолітніх

У Тернополі міліцейський скандал із побиттям неповнолітніх

milicijaЗакінчення літа у Тернополі ознаменувалося ще одним актом свавілля міліції з безпідставним затриманням і побиттям молодого хлопця, який в даний момент з численими травмами знаходиться у хірургічному відділенні Тернопільської обласної дитячої лікарні.

Минулої п”ятниці, 30 серпня, двоє молодих людей, 18-річний М. і 16-річний Я. знаходилися неподалік власних помешкань, на вул. Братів Бойчуків. Хлопці зайшли в магазин “Марс”, щоб купити пакет соку. Першим з магазину вийшов М., Я. на хвилину відстав. Коли Я. вийшов з магазину і голосно погукав М., який віддалився, біля нього загальмувала міліцейська патрульна машина. Двоє міліціонерів, до яких пізніше приєдналися ще двоє, зажадали у хлопців документи. М. пред”явив паспорт, а 16-річний Я. не мав при собі документів, оскільки знаходився фактично у дворі власного будинку. Тим не менше, міліціонери, в грубій формі, з нецензурною лайкою, запропонували М. ушиватися, а Я. потягнутли до машини – незважаючи на те, що той знаходився біля власного дому. Я. був злегка напідпитку тому, що вдома перед тим як піти надвір, відзначав приїзд родича.

Міліціонери посадили його в машину і відвезли до міського відділення (під “арку”). По дорозі хлопця били в машині, а також після приїзду до відділку, в туалеті. Коли батьки дізналися про затримання сина, вони вирушили до міського відділення і приблизно о третій ночі забрали його. Хлопець мав численні травми від побиття, струс мозку зі зміщенням, тому батьки зняли побої у лікарні, про що є письмова довідка. Для захисту своїх прав від свавілля міліції батьки звернулися до адвоката, разом з яким записали на відео свідчення сина для подальшого розгляду.

Я. був госпіталізований у хірургічне відділення обласної дитячої лікарні, де знаходиться і зараз, біля нього вночі чергує бабуся і вдень – мама.

Наступного після інциденту дня міліціонери відвідали магазин “Марс”, біля якого був затриманий хлопець, і шукали свідків ніби-то “бійки” між двома молодими людьми, очевидно, в пошуках виправдання своїх неправомірних дій.

На даний час відомості про побиття неповнолітнього тернополянина внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань
В прокуратуру Тернопільської області надійшла заява громадянки міста Тернополя про факти побиття працівниками міліції її неповнолітнього сина. Відомості про даний факт внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

На даний час, слідство триває, його проводить слідчий прокуратури міста Тернополя.